• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-profil tilbage på landsholdet: Var sikker på, jeg ville blive udtaget igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Iver Fossum har ikke været med på Norges landshold i det seneste år, men er nu tilbage efter nogle gode måneder i AaB. Det viser bare, at det var det rigtige klubvalg i sommer, siger nordmanden.

Af Anders Dehn

Det kom bag på mange, at AaB var i stand til at hente Iver Fossum i sommer. Ikke mindst David Nielsen, der var med til at føre nordmanden ind på førsteholdet, da han var træner i Strømsgodset. Han sagde til tipsbladet.dk, at han var overrasket over, at Fossum endte i Danmark.

- Fordi potentialet er større end det. Det er vel for at komme et sted hen, hvor han er vigtig. Den tankegang kan jeg sagtens følge. Men jeg er overrasket over, at han ikke har kunnet slå igennem i større grad, end han gjorde, i Hannover af den ene eller anden grund, tilføjede Nielsen.

Læs også:David Nielsen om AaB-indkøb: Jeg er overrasket over, han ender i Danmark

Noget tyder dog på, at det var fornuftigt af Fossum at tage et skridt tilbage. Dels var han helt ude af holdet i Hannover 96, dels havde han ikke spillet på det norske landshold siden november 2018. Men nu er han udtaget igen.

Hovedpersonen mener selv, at han har skiftet til og den faste spilletid i AaB at takke for sit landsholdscomeback.

- Det viser jo, at det var den rigtige beslutning at tage til AaB. Jeg har været sikker på, at jeg nok skulle blive udtaget igen, hvis bare jeg fik noget mere spilletid og fokuserede på mine styrker, og det er blev opfyldt i AaB, siger Iver Fossum til Nordjyske.

Læs også:AaB, FCK og Brøndby repræsenteret på Norges landshold

Om halvanden uge er det præcis et år, siden AaB'eren seneste optrådte for det norske landshold. Dengang fik han første halvleg i Nations League-sejren over Cypern, og siden blev han udtaget til to kampe i marts uden at komme på banen.

Det får han chancen for at komme i næste uge, når Norge møder Færøerne fredag aften. Mandagen efter følger et opgør mod Malta. Først skal Fossum spille Superliga-kamp mod Randers FC i aften.

Læs også:Optakt: Randers FC - AaB

Læs også:Ny AaB-profil: Det rette hold til min type fodbold

Læs også:AaB har målfarlig angriber med igen mod Randers

Superliga

Mere Superliga

Fokus