• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Aldrende Absalonsen vil lægge stilen om og forlænge karrieren

Foto: Darrian Traynor/Getty Images

Der skal færre dybdeløb og mere omtanke ind i Johan Absalonsens spil. På den måde håber den nyslåede SønderjyskE-spiller at gøre karrieren lidt længere.

Af Anders Dehn

Johan Absalonsen har altid været en dynamisk spiller; har levet af sin hurtighed, sine dybdeløb og sin evne til at drible og score mål. Det er sådan, vi kender ham fra over ti år i Superligaen, men måske skal vi revurdere vores billede af den kommende SønderjyskE-spiller.

Absalonsen fylder 33 i begyndelsen af næste sæson, og han vender tilbage til dansk fodbold efter et skadesplaget år i Australien. Derfor er han også begyndt at tænke over, om han har bedst af at ændre en anelse på sin spillestil.

Læs også: Absalonsen vender hjem: Skal suge så meget ud af mine ben som muligt

For det er hårdt for kroppen at være dynamisk hele tiden, så måske skal er det bedre at lade bolden gøre arbejdet lidt mere fremover.

- Jeg kommer forhåbentlig i en udgave, der ikke er så meget anderledes end den, der forlod Superligaen. Det er mit mål, at man ikke kan se forskel. Men der er gået et år mere, og jeg skal tænke mere på min krop, og hvordan jeg træner og spiller, siger Johan Absalonsen til tipsbladet.dk.

- Måske skal jeg lægge stilen lidt om og få flere bolde i fødderne i stedet for at løbe dybt hver gang. På den måde kan jeg skåne min krop og måske forlænge karrieren. Man kan sige, at jeg skal spille mere med hovedet og skåne kroppen mere det næste år.

Kontrakten med SønderjyskE varer netop ét år, men som Absalonsen sagde til tipsbladet.dk i går, håber han, at det ikke bliver hans sidste af slagsen. Først skal han, som han også påpegede, bevise, at han stadig holder Superliga-niveau.

Det er formentlig de færreste i Danmark, der har fuldstændig styr over, hvilket niveau Absalonsen har spillet på i Australien, men selv mener han, at det var fornuftigt.

- Niveauet var fint, men det er svært at sammenligne. Stilen og det taktiske så meget anderledes end herhjemme. Der er ikke noget nedrykningsspil, så alle prøver at spille, og der bliver begået en del fejl og kørt en del kontraer, indleder han.

- Men hvis man skal gøre det op, kan man sige, hvis man skærer top 4-5 fra i Danmark, kunne de fleste hold i Australien være med i Superligaen.

Johan Absalonsen spillede 12 ligakampe og scorede seks mål for Adelaide United.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus