• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Avis: Superligaen kan blive afgjort efter grundspillet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Ifølge Ekstra Bladet arbejder Superliga-klubberne med flere modeller for at gøre turneringen færdig. Én handler om at afkorte mesterskabsspillet, en anden om at gøre de to sidste runder af grundspillet færdig.

Af Anders Dehn

Mandag afholdt klubberne i Superligaen og 1. division møde, og senere på dagen meldte Divisionsforeningen ud, hvordan man forestillede sig, sæsonen kunne spilles færdig. Nu bringer Ekstra Bladet yderligere detaljer fra planerne.

Divisionsforeningens officielle udmelding fokuserede primært på, hvordan klubberne kunne afvikle de resterende runder i sæsonen. Læs mere om det her. Men bag kulisserne har de også tegnet skitserne for, hvad der skal ske, hvis det ikke kan lade sig gøre.

I det ene alternativ skærer de mesterskabsspillet ned til fem kampe, så klubberne kun møder hinanden én gang. Nedrykningsspillet afvikles som planlagt.

Læs også:Ti danske protestklubber har fået svar: Det havde vi ikke ønsket

Det andet alternativ, som kommer i spil, hvis klubberne er rigtig presset på tid. Her handler det om at få spillet de to sidste runder af grundspillet (og den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC). På den måde har alle hold mødt hinanden to gange, og der vil være en form for sportslig retfærdighed til.

Det sidste alternativer velkendt: Hvis Superligaen slet ikke kan genoptages, kommer den nuværende stilling til at gælde. Det har ti klubber fra Danmarks tre bedste rækker dog protesteret imod. Foreløbig har Divisionsforeningen afvist protesten, men klubberne giver ikke op.

Som Hobro-formand Lars Kühnel, der er primus motor for protesten, sagde til tipsbladet.dk i sidste uge:

Læs også:Eksperter: Én mand har ikke ret til at afgøre op- og nedrykning

- Vi (de ti underskrivere af brevet, red.) har haft et telefonmøde, hvor vi har snakket svaret igennem. Så vil jeg tro, der går 14 dage, før vi kommer med en tilbagemelding.

- I og med Divisionsforeningen har spillet bolden over på den juridiske bane, er der en masse ting, der skal læses igennem. Der er mange regler at tage højde for, og det tager tid.

- Vi er heldigvis to advokater i vores gruppe, så vi hjælpes ad med at gå paragraffer og bestemmelser igennem, og så sætter vi et svar sammen på baggrund af det. Vi havde ikke ønsket, at bolden blev spillet over på den juridiske bane, men nu er den derovre, og så må vi tage den videre der fra.

Superligaen er foreløbig suspenderet til og med 13. april.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Planerne for 2. division er hemmelig: Men det ser godt ud

Læs også:Superliga-spiller: Min mor ramt af kræft og corona