• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Bizar scoring fik enorm betydning

Foto: Getty Images

Det blev til 2-2 mellem AC Horsens og EfB i en meget levende kamp. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret her.

Af Oliver Okstrøm

AC Horsens - Esbjerg fB 2-2 (1-1)
0-1 Mohammed Dauda (12.)
1-1 Michael Lumb (37.)
2-1 Ayo Simon Okosun (52.)
2-2 Joni Kauko (81.)

Kampens bedste:

AC Horsens:
Som altid blev der arbejdet godt fra Simon Okosuns side på Horsens-midtbanen og fine præstationer af Louka Prip, men de overgår ikke Michael Lumb og venstrebackens evne til at komme med særdeles lækre indlæg. Sådan noget er naturligvis vigtigt at kunne, når man har et så hovedspilsstærkt hold, som Bo Henriksen råder over.

Læs også:LIVE: Sådan gik det i kampen mellem AC Horsens og EfB

Endvidere blev et af indlæggene omsat til mål fra Okosuns side, og så var det Lumb selv, som stod for udligningen efter en bizar-situation, hvor det så ud til, at bolden var ude lige forinden. Spillet gik videre og målet blev anerkendt af dommeren.

Esbjerg fB:
Gæsterne fra EfB havde særdeles godt fat i kampen i de første 30 minutter af opgøret, og her var Mohammed Dauda en stor trussel. Det var derfor heller ikke underligt, at det var ham, som bragte holdet foran, da han på egen hånd scorede tidligt i kampen - og dernæst leverede et hårdt tilkæmpet oplæg til 2-2-målet.

Dauda har dog karantæne til næste kamp mod Hobro, og her kan det godt blive en stor opgave for Troels Bech og Co. at finde en løsning på, hvordan deres offensiv skal blive farlig i noget, som kan blive en skæbnekamp for den nedrykningstruede klub.

Læs også:EfB-profil: Lars Olsen passede ikke ind lige nu

Kampens værste:
Det duer ikke, at man stopper med at spille, når dommeren ikke har fløjtet. Det lærer de fleste børn meget tidligt. Særligt når man er målmand, så går det slet ikke, hvis bolden er lige foran dig i feltet. Det valgte Vito Mannone alligevel at gøre sammen med blandt andet Søren Reese, og derfor kunne Michael Lumb sparke bolden i netmaskerne. Det fik også EfB til at gå i stå i lang tid, men nåede altså at vågne op til sidst.

Kampens detalje:
Det er svært at komme udenom målet til 1-1, som er beskrevet ovenfor, ligesom man kan se en video øverst i artiklen. Derudover kan AC Horsens glæde sig over, at de nu er sikre på at undgå den direkte nedrykningsplads i puljen, da de 14 point foran EfB på fjerdepladsen i gruppen med fire kampe tilbage. De er 12 point foran Hobro tredjepladsen, som er en kamp bagefter. Dermed ser det meget ud til, at Horsens har sikret sig endnu en overlevelse.

Læs også:Esbjerg prioriterer: Stemningsskabende fans bliver tilgodeset

Læs også:EfB-lejesvend usikker på fremtiden: Svært at komme på hold i FCM

Læs også:ACH-angriber skal score mere: Længere er den ikke