• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Heroiske Horsens holdt FCM-profilerne væk

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på den overraskende AC Horsens-sejr på 1-0 over FC Midtjylland

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland - AC Horsens 0-1 (0-1)
0-1 Louka Prip (36.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Der var ikke så meget, som sad rigtigt for FCM-mandskabet mandag eftermiddag, og det var meget sigende, at holdets to bedste forsøg kom fra unge Aral Simsir og forsvarsgeneralen Erik Sviatchenko. Sidstnævnte klarede sig særdeles fint i sine dueller hele kampen igennem, og så forsøgte han at lede sit hold så godt som muligt igennem kampen. 

AC Horsens:
Der var rigtig mange, som leverede en heroisk indsats for Horsens, som sørgede for, at de mange FCM-profiler blev lukket ned. Dog var sejren nok ikke kommet i hus uden Louka Prip, som gang på gang udfordrede FCM-defensiven.

Derudover var det også ham, som sendte bolden i kassen i en situation, hvor han nok havde heldet på sin side, men jagtede muligheden, som gav scoringen. Foruden Prip havde Michael Lumb også en kamp, hvor han gav den alt, og så var Bo Henriksens stemme naturligvis også svær at komme udenom.

Kampens værste:
Der var mange af de spillere, som normalt er afgørende for, at offensiven fungerer, som slet ikke var der for FC Midtjylland. Her gælder det typer som Sory Kaba, Mikael Anderson, Anders Dreyer og Awer Mabil.

Det samme gjorde sig også gældende for Joel Andersson, der ligeledes havde sine vanskeligheder defensivt undervejs i opgøret. Især han skal være glad for, at konkurrencen om pladsen på venstre back er til at klare efter Dion Cools skade. 

Kampens detalje:
Mens det ikke var specielt storslået, hvad der skete inde på banen, så var der knald på udenfor på parkeringspladserne omkring MCH Arena, hvor man havde samlet massevis af biler. Heraf var der flere med fed udsmykning og en limousine med navnet 'Lange Paul' efter den tidligere FCM-angriber Paul Onuachu.

Superliga

Mere Superliga

Fokus