• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dal Hende sendte Dyhr på bænken: Jeg var også den unge engang

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Marc Dal Hende snuppede pladsen fra en ellers velspillende Nikolas Dyhr i opgøret mod Lyngby.

Af Ole Hoffskov

Det var planen, at Marc Dal Hende skulle være solgt i sommerens transfervindue, og derfor blev han holdt ude af FC Midtjyllands kampe. Stik imod hensigten kom den 28-årige wingback ikke af sted, og derfor skal han nu kæmpe sig tilbage på holdkortet i FCM. 

Søndag fik han chancen, da ulvene mødte Lyngby Boldklub på udebane, og Marc Dal Hende gjorde en fin figur i 3-0-sejren. Mange havde spået, at 18-årige Nikolas Dyhr, der har været velspillende i fraværet af Marc Dal Hende, ville beholde pladsen, men cheftræner Brian Priske valgte altså anderledes.

Marc Dal Hende nød at være tilbage på fodboldbanen, og han er helt sikker på, at Nikolas Dyhrs tid nok skal komme igen.

- Sådan er fodbold. Jeg har selv været den unge engang, som blev sat ud på bænken. Han skal bare klø på, for han har gjort det fantastisk. Jeg har haft nogle snakke med Dyhr, også allerede inden, han kom op i Superliga-truppen. 

- Han har også været en offensivspiller, der er blevet omskolet til venstre back. Ligesom jeg selv har. Han har fremtiden foran sig, og han bliver sindssygt god. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Marc Dal Hende til Herning Folkeblad.

Foruden Marc Dal Hende og Nikolas Dyhr bejler også nyerhvervelsen Paulinho til pladsen som venstre back i FC Midtjylland. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus