• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg udlejer forsvarsspiller: Han er klar til at tage næste skridt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Noah Nurmi skal det kommende år spille for FC Inter Turku i hjemlandet, Finland.

Af Anders Dehn

De var i forvejen så mange midtstoppere i Esbjerg fB, at sommerindkøbet Viktor Tranberg næsten aldrig fik spilletid, og i løbet er januar er de bare blevet flere: Søren Reese og Franz Brorsson er blevet kommet til klubben.

Det har skubbet unge Noah Nurmi længere ned i hierarkiet, så nu får han chancen for spilletid et andet sted. Det bliver hjemme i Finland hos FC Inter Turku, som har lejet midtstopperen for resten af 2019.

Læs også:Transferplanen: Esbjerg skal have forstærkninger, men har ingen penge

- Noah Nurmi er en talentfuld forsvarsspiller, som er klar til at tage næste skridt i sin udvikling i form af kontinuerlig spilletid på et højt niveau. Nu kan han se frem til at få værdifuld erfaring i en stærk række, inden han næste vinter vender retur til EfB, og vi glæder os til at følge med i de kommende måneder, siger sportschef Jimmi Nagel Jacobsen i en pressemeddelelse.

Den finske teenager kom til Esbjerg for to år siden, efter han havde spillet mod klubbens U19-hold i UEFA Youth League, som kaldes ungdommens svar på Champions League. Dengang var EfB forsvarende U19-mestre.

Læs også:Esbjerg forlænger med finsk forsvarsspiller

Mens Nurmi har spillet jævnligt på både ungdomsholdet og reserveholdet, har han haft svært ved at spille sig på førsteholdet. Hidtil har han fået bare én kamp, som var sæsonpremieren mod FC Midtjylland.

Konkurrencen er som nævnt stærk i midterforsvaret. Foruden førnævnte Tranberg, Reese og Brosson råder Esbjerg også over Markus Halsti, Rodolph Austin og Jeppe Brinch.

Læs også:Begejstret Markus Halsti: Nærliggende at hente en finsk stamme

Læs også:Klar til Superliga-premieren: Fire spillere kan debutere for Esbjerg i Herning

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020