• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland gør transferstatus: Vi havde accepteret et bud på Dal Hende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaens førerhold har - igen - haft et aktivt transfervindue. Klubbens bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, gør her status på klubbens aktivitet i sommervinduet.

Af Kenneth Jensen

De har godt nok kun hentet tre spillere til førsteholdet - alligevel har der været voldsom aktivitet i FC Midtjylland denne sommer. Som altid, i øvrigt.

Førsteholdsspillere som Kian Hansen, Mads Døhr Thychosen, Paul Onuachu og Gustav Wikeim er alle blevet solgt denne sommer, og samtidig har man også udlejet en del spillere, blandt andre Ayo Simon Okosun, Sammy Skytte og Bozhidar Kraev.

Tipsbladet.dk har talt med FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, om transfervinduet.

Hvorfor hentede I Emiliano Marcondes på en lejeaftale i Brentford?
- Fordi han er en topspiller med et uforløst potentiale, og det tror vi på, at vi kan forløse i FC Midtjylland.

Var det hårde forhandlinger, bestyrelsesformand Rasmus Ankersen havde med sportsdirektør Rasmus Ankersen om en aftale for Marcondes?
- Nu var det en fælles beslutning i Brentford, at det var bedst for Emiliano at komme på leje, så det var ikke bare noget, jeg ordnede med mig selv over aftensmaden i forgårs.

Læs også:Marc Dal Hende: Jeg og klubben har fejlet

Helt lavpraktisk: Hvordan laver man en aftale, der skal passe til begge parter, når man reelt sidder på begge sider af forhandlingsbordet?
- Som du laver enhver anden aftale. Brentford vil leje en spiller ud, FCM vil gerne leje ham og overtager de økonomiske forpligtelser til spilleren i lejeperioden.

Er der en mulighed for, at Marcondes også kan være i FCM på den lange bane?
- Alle muligheder er i spil. Jeg har aftalt med Emiliano, at nu fokuserer vi 100 procent på at få ham i topform igen, og så kigger vi på situationen igen i december.

I har en yderst spændende spiller i Gustav Isaksen. Hvilke tanker gjorde I jer om at tilknytte Marcondes i modsætning til at give en spiller som Isaksen flere muligheder?
- Gustav Isaksen og Mikael Anderson kommer til at få masser af spilletid, men i det store billede var vores analyse, at vi havde en spiller for lidt til de offensive pladser. Med Emiliano får vi nogle flere muligheder, fordi han reelt set kan dække alle pladser på holdet undtagen de fem bageste.

Hvorfor blev det en sommer, hvor I "kun" hentede få spillere (tre) ind?
- Vi har nogle unge spillere med kæmpe potentiale, og vi vil gerne gøre plads til dem.

Læs også:Pione Sisto havde muligheder, men afviste klubskifte

Både Manjrekar James og Søren Reese er stadig i truppen. Sidstnævnte overvejede en afgang på leje. Er den helt død, og hvorfor blev det eventuelt ikke til noget?
- Vi havde en del lejemuligheder til dem for tre uger siden, da vi stadig spillede med tre midtstoppere i bagkæden, og rent transfermæssigt er vi blevet fanget lidt af systemskiftet (fra 3-5-2 til 4-3-3, red.), så vi er endt med at have en midtstopper for meget. Som det ser ud lige nu, er det noget, vi må kigge på igen i januar.

Hvorfor blev Marc Dal Hende ikke solgt i dette transfervindue? Er det stadig muligt?
- Jeg tror, det løb er kørt. Vi havde accepteret et bud, men klubben trak sig igen, fordi deres tv-aftale blev reduceret. Sådan er livet, og nu handler det for FCM og Marc om at kigge fremad.

I har godt nok mange forsvarsspiller (dog også langtidsskader til Riis og Korcsmar). Er I tilfredse med balancen i truppen?
- Vi har en midtstopper for meget, men ellers er jeg meget tilfreds med trupssammensætningen.

I var tæt på Oscar Hiljemark, men I hentede ikke en anden til den centrale midtbane. Var Hiljemark sådan en transfer, I forsøgte at lave, fordi han ville være så god/klar en forstærkning?
- Vi har nogle meget talentfulde centrale midtbanespillere, og med Tim Sparv har vi en etableret landsholdsspiller, som de kan støtte sig op ad. Fordi Tim er i det sidste år af sin kontrakt, er vi nødt til at kigge på, hvordan vi de kommende år fortsat kan have en mere rutineret spiller som anker på den centrale midtbane. Oscar var en mulighed, der lidt opstod ud af ingenting. Vi undersøgte den, og af forskellige årsager blev det aldrig til noget.

Kian Hansen, Wikheim, Onuachu og Jakob Poulsen. Er I tilfredse med det, I fik solgt i dette vindue?
- Ja, vi lavede et flot transfer-profit igen.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2019

Læs også:Tidligere Midtjylland-spiller misser skifte: Klubben glemte at sende papirer

Læs også:FCM-boss: Måske bliver Marcondes i længere tid

Superliga

Mere Superliga

Fokus