• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Intet EM i vejen: Pokalfinalen kan spilles i Parken igen næste år

Foto: Jan Christensen/Getty Images

I 2020 var Telia Parken afskrevet fra at afholde pokalfinalen på grund af EM. Men selv om slutrunden er flyttet, ligger den ikke i vejen i 2021.

Af Anders Dehn

Selv om tribunerne forbliver tomme, skriver Blue Water Arena historie den 1. juli. Da bliver pokalfinalen spillet et andet sted end et fuldt funktionsdygtigt Telia Parken/Idrætsparken for første gang siden 1955. Men næste år kan traditionen vende tilbage.

Parken var nemlig afskåret fra at afholde finalen i 2020, da UEFA ville lægge beslag på stadionet forud for EM-slutrunden. Det problem består ikke i 2021, selv om EM som bekendt er flyttet.

Forklaringen er, at pokalfinalen skal spilles på Kristi himmelfartsdag, som traditionen byder. Den falder i år den 21. maj, mens den falder den 13. maj næste år. De otte dages forskel er altså nok til, at UEFA ikke skal råde over Parken på finaledagen - med det forbehold, at de datoplaner, der er lagt, ikke bliver ændret.

- Hvis ellers datoplanen, som ikke er bekræftet, holder ved, ligger pokalfinaledatoen, før UEFA overtager Parken, siger Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations and International Affairs i Parken Sport & Entertainment.

Læs også:AGF vil flytte pokalfinalen: En finale uden tilskuere er da det værste

Han tør dog ikke love, at Parken automatisk byder på pokalfinalen, for det er ikke hans ansvar.

Men byde skal Parken og enhvert andet stadion, der gerne vil afholde kampen. Værtskabet skal i udbud, som det var til finalen i fjor og i år, hvor Esbjerg altså vandt.

- Ja, det forventer jeg. Det vil være meget overraskende med to år med budrunder og så lukke ned igen og lave lukket beslutning, siger Peter Ebbensen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, til tipsbladet.dk.

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg har ikke andre forventninger. Jeg håber heller ikke, man bedømmer Esbjerg på, at de lægger hus til en finale uden tilskuere.

Læs også:Avis: Her er datoen for den danske pokalfinale

Hos Esbjerg fB ærgrer de sig over, at de må undvære tilskuere til den historiske finale. Til gengæld har direktør Brian Knudsen sagt til JydskeVestkysten, at han og hans folk agter at byde sig til igen til næste års finale.

De skal dog ikke forvente, at de får en forlomme, bare fordi de bliver "snydt" for en rigtig finale denne gang.

- Det kan jeg slet ikke vide noget som helst om. Umiddelbart nej, men det er et svært spørgsmål at svare på, for der er sgu ikke noget, der er normalt i øjeblikket, så man skal passe på med at være for skråsikker, siger Peter Ebbesen.

Pokalfinalen blev afviklet i Odense og Århus i 1991 og 1992, mens man ombyggede den gamle Idrætspark. Ellers er den aldrig blevet spillet andre steder.

Læs også:David Nielsen før Superliga-genstart: Dommerne har en kæmpe opgave nu

Læs også:Tysk pokalturnering gennemføres: Finalens spilles i juli

Læs også:AGF-angriber krydser fingre: Mærkeligt at have en hverdag uden sport

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus