• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Nye regler for Superligaen: Farvel til amatørernes aften

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske klubber kan nu gå indenfor, når der skal laves pausesnak, viser en protokolændring. Det forudsætter dog, at klubberne kan leve op til visse krav.

Af Kenneth Jensen

Det så bizart ud, da FC København og OB mødtes fredag i en testkamp, for bag det ene mål var opstillet flere omklædningsmuligheder, og ved siden af stod festivaltoiletter. I pausen af opgøret måtte de to hold tage snakken udendørs, og i det hele taget var det en meget underlig omgang fodbold. Ståle Solbakken kaldte det efterfølgende for "amatørernes aften" og håbede på bedre forhold.

For af Divisionsforeningens hjemmeside fremgår det, at man har lavet ændringer i protokollen for genoptagelse af dansk fodbold. Helt konkret og vigtigst er ændringen, at klubberne i forbindelse med kampe har mulighed for at opholde sig indendørs før kampe, i pausen og efter kampene. Dog med sikkerhedsafstand på to meter mellem personer. Det kan altså betyde, at man nu potentielt set kan have en pausesnakken indendørs.

Læs også:Superliga-boss håber: Ingen coronatests i næste sæson

Samtidig fremgår det, at klubberne i det daglige kan have fællesspisning - med restriktioner - og dermed behøver man ikke længere at se spillere få udleveret en madpakke efter træning, som de så skal gå hjem for at spise.

- Det har hele tiden været en del af protokollerne, at en klub kan foreslå andre ændringer, hvis man beskriver ændringerne og har en klublæge eller anden læge, der bekræfter, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Så kan man sende det ind, få det kigget igennem og eventuelt accepteret, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk og forklarer, at det stadig er afgørende, at klubberne er i stand til at etablere ansvarlige omstændigheder, så et hold eksempelvis kan være inden for og have pausesnakken.

Nu kan Ståle Solbakken og resten af dansk fodbold se frem til lidt bedre forhold at spille under, hvis man - som Claus Thomsen formulerer det - formår fra klubbernes side at etablere ansvarlige omstændigheder, så et hold eksempelvis kan gå inden for og have de 15 minutters pausesnak.

Det kan også være omkring toiletforhold, hvor spillere og trænere ikke har kunnet gå inden for, når de skulle tisse. Nu ændrer man i protokollen, så man med hyppig rengøring af toiletterne kan gøre brug af dem - vel at mærke, hvis der også er god skiltning, sæbe og papir til at tørre hænderne i.

- Protokollerne er jo ikke til for at genere, men for at sikre en ansvarlig hensynstagen. On pitch-personale behandles jo som værende i risikogruppen af to årsager: De har kontakt med hinanden og andre hold, og sker der en smittespredning, vil det have væsentlig effekt på turneringen, siger Claus Thomsen.

Læs også:Vejle-spiller tester positiv for coronavirus

Også i hverdagen i klubberne kan man gøre brug af indendørs lokaler, dog tillader protokollen fortsat ikke, at man klæder om indendørs, benytter bad- og fitnessfaciliteter.

Superligaen genstartes på torsdag, hvor der venter et opgør mellem AGF og Randers FC - det er en udskudt kamp fra 21. runde - og fredag spilles opgøret mellem Silkeborg IF og FC Nordsjælland, der er 25. rundes første kamp.

Du kan se de væsentligste ændringer herunder, og du kan ved at klikke her læse hele protokollen.

Læs også:Direktør slår fast: Nye åbninger får ingen betydning for Superligaen

Læs også:Mette Frederiksen: Vi har behov for at få Superligaen i gang

Læs også:Medie: Kaos i Premier League - bundklubber rotter sig sammen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020