• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ny Vendsyssel-træner skal dobbeltjobbe: Det harmonerer helt fint

Peter Enevoldsen skal stadig holde nogle møder i sin rolle som sportschef i Fortuna Hjørring, mens han forsøger at redde Vendsyssel FF fra nedrykning. I Vendsyssel kommer han til at fokusere med på det mentale aspekt end det taktiske.

Af Anders Dehn

Usædvanlige situationer kræver usædvanlige løsninger.

Vendsyssel FF fyrede mandag formiddag cheftræner Jens Berthel Askou og erstattede ham med Peter Enevoldsen. Sidstnævnte er dog stadig ansat i Fortuna Hjørring, hvor han denne sommer overgår fra rollen som assistenttræner til sportschef.

Læs også: Officielt: Vendsyssel FF hyrer Peter Enevoldsen

Det gør han stadig, selv om han i de to kommende uger skal vikariere i herrernes Superliga, men han kan ikke helt slippe opgaverne hos kvindernes pokalvinder.

- Det passede fint med, vi sluttede vores sæson i lørdags med Fortuna. Det er ikke sikkert, de havde givet mig fri, hvis vi manglede nogle vigtige kampe. Men i og med vores sæson var slut, var det ikke så afgørende, om jeg er der nu. Jeg har et par møder deroppe inden for de næste par uger, men det er først efter klokken 17, så det berører ikke mit arbejde i Vendsyssel, hvor vi træner om formiddagen, fortæller Peter Enevoldsen til tipsbladet.dk.

De møder kan han ikke tillade sig at springe over.

- Det er møder, jeg helst skal holde, for det kommer an på, hvordan spillertruppen skal se ud efter sommerferien. Det harmonerer helt fint (med arbejdet i Vendsyssel FF, red.).

Peter Enevoldsen har trukket i arbejdstøjet med det samme og sidder i en bil på vej mod Viborg sammen med sportsdirektør Ole Nielsen, hvor reserveholdet spiller klokken 16, da tipsbladet.dk ringer. De to kender hinanden fra tiden i både SønderjyskE og Randers FC, og Nielsen var en medvirkende årsag til, at Enevoldsen tog jobbet.

- Nu kommer jeg meget i Hjørring på grund af arbejdet i Fortuna, så jeg kender mange folk omkring Vendsyssel FF. I og med Ole, som jeg altid har haft et godt forhold til, kontaktetde mig, var jeg slet ikke i tvivl, siger den nyslåede Superliga-træner og fortæller, at den første kontakt opstod i går, altså før fyringen af Jens Berthel Askou.

- Fortuna blev kontaktet i weekenden, hvis det skete (at Vendsyssel tabte til AC Horsens, red.). Men der var der ikke rigtig nogen, der vidste noget. Havde de vundet i går, havde der sikkert været fest i går og i dag. Klubberne laver jo deres forarbejde. Jeg er også selv blevet fyret to gange, og jeg ved, at det ikke er sjovt for hverken den, der skal fyre træneren, eller den, der bliver fyret. Men sådan er gamet bare. Det skal man lære som træner på højt niveau.

Vendsyssel FF skal i to playoffkampe møde nummer tre fra NordicBet Ligaen - enten Fremad Amager, Lyngby BK eller Næstved BK - inden for de to kommende uger, så det er ikke meget, Peter Enevoldsen når at påvirke sine nye spillere. 

- Jeg har regnet mig frem til, at vi har otte-ni træninger og to kampe. Nu kommer jeg ind og kigger med nye briller. Jeg ved, at når der kommer en ny træner, kan det være, det blomstrer op i en uge eller to. Det er det, vi har brug for. Vi skal være skarpe i de kampe, det bliver en krig, lige meget hvem man skal spille mod. Der er sgu ikke så meget taktisk at gøre, det er mere en mental ting, man skal være forberedt på, siger Peter Enevoldsen.

Vendsyssel FF-truppen har fri i morgen og onsdag, så han har første træning med holdet på torsdag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.