• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: AaB - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag 11. august kl. 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabefb #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det har ikke været nogen god sæsonstart for AaB, der efter nederlaget til FC Midtjylland har fire point efter fire kampe. Kigger man på hele kalenderåret har nordjyderne kun vundet fire Superliga-kampe, så utilfredsheden ulmer på diverse debatfora og sociale medier – og på tribunen.

Mod FC Midtjylland var AaB dog tæt på at tage et fint point, men alligevel gik det galt til sidst, og nu skal Jacob Friis’ mandskab forsøge at rejse sig hjemme mod et andet formsvagt hold.

I seneste kamp gjorde Oliver Abildgård comeback efter en skadespause, og han kan meget vel komme i spil til en startplads. Efter at have været tvivlsom har man også fået Magnus Christensen tilbage i truppen. Tom van Weert, Lukas Klitten og Rasmus Thellufsen er ude.

Meget AaB-succes afhænger stadig af kreativiteten fra Lucas Andersen og Kasper Kusk, og så savner man stadig mere offensiv pondus gennem en længere periode fra Tom van Weert og resten af det offensive departement.  

Esbjerg fB:
Så gik den ikke længere. Efter mere end et halvt år som ubesejret på hjemmebane tabte Esbjerg mod OB i seneste runde, og nu kan bronzevinderne se tilbage på en sæsonåbning med nul sejre i fire Superliga-kampe og to Europa League-kvalifikationskampe.

I samme periode har EfB også kun scoret ét mål, så der er offensive udfordringer at tage stilling til for vestjyderne. Samtidig skal Esbjerg finde selvtilliden, kræfterne og roen igen efter en hektisk periode med mange kampe – og senest en hårdt spillet kamp mod OB, hvor der i alt blev uddelt 10 gule kort, heraf ét til cheftræneren.

På mandskabssiden ser det fint ud på Vestkysten, og efter en hel uges uafbrudt træning bør Esbjerg være i fin forfatning søndag eftermiddag.

Esbjerg fB må undvære cheftræner John Lammers mod AaB. Hollænderen har fået en karantænedag efter usportslig optræden i den seneste kamp, og det betyder, at Claus Nørgaard står i spidsen for holdet søndag eftermiddag. 

Karantæne:
AaB: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne – Pallesen, Okore, Pedersen, Kristensen – Olsen, Abildgaard, Andersen – Kusk, van Weert, Kaufmann

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Brinch – ’Lungi’ Sørensen, Parunashvili, Kauko – Kristensen, Yakovenko, Petre

Profilen:
Rodolph Austin spillede en stærk kamp for Esbjerg mod OB i seneste spillerunde, hvor jamaicaneren viste sin store fysisk og gjorde det svært for fynboernes offensive folk. Mod AaB kan Austin også komme til at gøre ondt på nogle af de lidt klejne AaB-knægte, og med hans store erfaring og enorme power er han en vigtig mand for vestjyderne.

Vidste du, at…:
Esbjerg har nu lukket mål ind i syv Superliga-kampe på stribe, når man tager afslutningen på sidste sæson med. Det er klubbens længste periode uden clean sheets i Superliga-regi siden kalenderåret 2016, hvor EfB spillede 18 kampe i træk uden at holde modstanderen fra scoringer.

Dom:
Ingen af de to hold har vist offensiv pondus i sæsonindledningen, så det lugter umiddelbart af en målfattig affære. AaB er svag favorit på hjemmebane, men det kan meget vel blive en jævnbyrdig kamp med få scoringer. Vi byder på 1-1.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus