• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Lyngby BK

Foto: Getty Images

AGF kan cementere tredjepladsen, og Lyngby kan angribe top 6. Der er nok at spille for i Århus søndag eftermiddag.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Max
Hashtag: #agflbk #sldk

Holdnyt:
AGF:
Den største AGF-nyhed i ugens løb har ingen indflydelse på førsteholdets aktuelle formåen, men mon ikke spillerne på den lange bane kommer til at drage fordel af, at de (formentlig) får et helt nyt stadion at spille på om en håndfuld år?

Og selv om pengegaven fra de lokale rigmænd ikke har nogen indflydelse på AGF spil her og nu, bidrager stadion-gennembruddet til den generelle følelse af, at klubben bevæger sig i den rigtige retning. For det går godt i Århus; holdet ligger på tredjepladsen i Superligaen, og det har vundet sine seneste fem kampe.

Cheftræner David Nielsen må dog undvære to faste startere, når hans tidligere klub kommer på besøg. Anfører Niklas Backman har karantæne, og det samme har Jon Dagur Thorsteinsson.

Derudover tog Nielsen den ellers formstærke Mustapha Bundu ud allerede i første halvleg af seneste runde mod Esbjerg fB. Dels ville han ”sprænge en bombe”, som han sagde, dels ville han undgå, at Bundu blev skadet. Det taler for, at spilleren er klar og opsat på at vise, at det var en fejl at tage ham ud så tidligt.

Lyngby BK:
Oprykkerne bliver ved med at befinde sig i det leje, hvor de på én gang kandiderer til top 6 og samtidig ikke har sluppet bunden helt. Det skyldes blandt andet, at de har spillet uafgjort i de to seneste kampe, hvilket hverken rykker fra eller til.

Til gengæld kan holdet kalde sig ubesejret i tre runder i streg, da det slog OB for en lille måned siden. Så selv om Lyngby stadig lukker relativt mange mål ind (kun Silkeborg har indkasseret flere), er der ingen tegn på, at den fine start glider holdet af hænde.

Lyngby spillede for en sjælden gangs skyld med en firebackkæde i seneste runde mod FC Nordsjælland, måske foranlediget af at Kevin Tshiembe havde karantæne, og Lasse Nielsen kun lige var kommet tilbage fra skade og ikke var klar til at starte inde. Tshiembe er dog færdig med at afsone nu, så et godt bud er, at han går ind på holdet igen.

Dermed tyder det på, at Martin Ørnskov er det eneste navn på fraværslisten. Han er skadet og meldt ude for resten af 2019.

Før denne spillerunde har Lyngby 24 point på niendepladsen – tre mere end AC Horsens og ligeledes tre op til Randers FC i top 6.

Karantæne:
AGF: Niklas Backman, Jon Dagur Thorsteinsson
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Tingager, Hausner, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen – Winther, Geertsen, Tshiembe – Fosgaard, Rømer, Enghardt, Da Silva – Corlu, Nielsen, Marcussen

Profilen:
Jakob Ankersen har mistet sin plads på AGF’s hold, men nu får han formentlig en chance for at vinde den tilbage. Kantspilleren står bag Thorsteinsson i køen til spilletid, men islændingen har karantæne, så det må være en topmotiveret Ankersen, der spiller søndag eftermiddag.

Vidste du, at..:
Dommer Jonas Hansen dømmer sin første Superliga-kamp i karrieren. Han er 32 år gammel og har siden 2016 dømt i 1. division.

Dom:
AGF har ikke slået Lyngby siden november 2014, så gæsterne har bestemt statistikken på deres side. Omvendt er der skiftet så mange spillere ud i de to trupper de seneste år, at tallene ikke nødvendigvis kan forudsige, hvordan det forestående opgør ender.

Mere brugbart er det måske at se på, at AGF er i klasseform og spiller på hjemmebane. Holdet har alle tiders chance for at overvintre i en stærk position, og det kommer til at gøre det nødvendige mod Lyngby.

Hjemmeholdet vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020