• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - SønderjyskE

Foto: Getty Images

AGF skal bruge en sejr i kampen om top 6, og SønderjyskE skal bruge en for at trække væk fra bunden.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Max
Hashtag: #agfsje #sldk

Holdnyt:
AGF:
Holdets to seneste sejre i Superligaen er kommet mod FC Nordsjælland. Det er ikke, fordi der er månedsvis mellem dem; holdene mødte bare hinanden to gangen i løbet af kort tid.

Derimellem tabte AGF tre ligakampe på stribe mod Randers FC, Silkeborg IF og FC København, men kom altså tilbage på sporet i seneste runde, da Patrick Mortensens ene scoring var nok. Det var anden kamp í streg, som holdet vandt 1-0 efter pokalopgøret mod OB.

Dermed tyder det på, at AGF er vej at finde tilbage til det, der fungerede så godt tidligere på sæsonen. Da var det først og fremmest et stærkt forsvar, der banede vejen for sejrsstimen på seks runder.

Det er værd at notere sig, at unge Sebastian Hausner fik chancen mod FC Nordsjælland foran Jesper Juelsgård, mens Frederik Tingager sad ude. Den store forsvarsspiller er ikke blevet klar til søndagens kamp, og derfor får Hausner måske genvalg.

Også Mustafa Amini har plejet en skade i de seneste uger. Her har landsmanden Zach Duncan vikarieret for ham, men han udgik med en skade mod FCN, og i stedet kom Benjamin Hvidt på banen. Amini er dog blevet sin skade kvit og er udtaget til opgøret.

Aleksandar Jovanovic sad ligeledes over med det, AGF kaldte en mindre skade, men serberen misser ligeledes SønderjyskE-kampen.

SønderjyskE:
Det så ellers lige så lovende ud for SønderjyskE. Holdet havde ikke tabt i fem kampe, og det kandiderede til en plads til top 6, men så begyndte hullerne i forsvaret at åbne sig. I de tre seneste runder har de lyseblå lukket ti mål ind i alt.

Det var mod henholdsvis FC Nordsjælland, AaB og FC København, som ganske vist er tre af ligaens mest målfarlige hold, men det er en ildevarslende statistik for SønderjyskE. Det siger sig selv, at holdet er nødt til at rette op på den, hvis det skal have nogle point.

Hvor SønderjyskE for få runder siden nærmere sig top 6, har holdene i bunden efterhånden lukket hullet. Lyngby Boldklub er allerede gået forbi, og AC Horsens er bare tre point væk.

Også SønderjyskE må undvære nogle spillere, der ellers formentlig ville starte inde. Det gælder eksempelvis anfører Marc Pedersen, der stadig plejer sin korsbåndsskade, og viceanfører Johan Absalonsen, der tidligst er tilbage på den anden side af landskampspausen. 

Derudover er Victor Mpindi Ekani med Camerouns U23-landshold til Africa Cup of Nations og kan derfor ikke samtidig være i Århus.

Mads Albæk har siddet ude på det seneste, men midtbaneprofilen er blevet klar til at tage med til Århus. Stefan Gartenmann er desuden tilbage fra karantæne.

Karantæne:
AGF: Ingen
SønderjyskE: Patrick Banggaard

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Hausner, Højer – Blume, Poulsen, Amini – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

SønderjyskE (4-2-3-1): Mielitz – Bah, Luijckx, Gartenmann, Marfelt – Albæk, Jónsson – Hassan, ”Greko” Jakobsen, Rojas – Lieder

Profilen:
Marco Rojas går somme tider under tilnavnet the Kiwi Messi hjemme i New Zealand, men den lille SønderjyskE-spiller har haft endnu mindre succes på landsholdet end den Barcelona-stjerne, han sammenlignes med. Nu er han dog tilbage blandt sit lands udvalgte for første gang i sin Superliga-tid og kan se frem til en kamp mod Irland, inden Danmark møder irerne.

Vidste du, at..:
Glen Riddersholm har stadig til gode at slå David Nielsen, når deres hold møder hinanden. Hidtil er AGF-træneren noteret for fire sejre og to uafgjorte mod sin forgænger på posten.

Dom:
SønderjyskE har haft svært ved at omsætte spil og chancer til mål i denne sæson, og med bare 17 kasser har kun tre hold scoret mindre. Omvendt ser AGF ud til at have fået styr på defensiven igen.

Det tyder på, at de lyseblå gæster ikke kommer på tavlen, og så skal AGF bare score en enkelt gang for at vinde. Det gør de så og tager dermed den tredje 1-0-sejr på stribe.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020