• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: Esbjerg fB - OB

Esbjerg og OB mødes for sjette gang inden for et år, når vestjyderne og fynboerne tørner sammen på Blue Water Arena i Esbjerg søndag aften. Kan EfB tage sæsonens første sejr i Superligaen eller kommer OB tilbage på sporet?

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag 4. august kl. 14.00
Spillested: BlueWater Arena, Esbjerg
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #EFBOB #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Sidste sæsons bronzevindere har fået en resultatmæssig sløj start på sæsonen med  kun et point i de første tre runder, så nu er der pres på i en hjemmekamp mod OB, hvor der gerne skal point på kontoen.

Klubben råder stadig over et stærkt hold, hvor træner John Lammers har fine spillere til de fleste pladser, men bredden kan blive udfordret i disse uger, hvor Esbjerg også spiller kampe i Europa.

Esbjerg fB varmede op med en hjemmekamp mod Sjaktijor Soligorsk, og da det opgør endte uden scoringer, er vestjyderne færdige i Europa. 

OB:
Fynboerne led i seneste runde et bittert nederlag mod Brøndby efter at have været foran, så fynboerne må være revanchetørstige og sultne efter en sejr. Jeppe Tverskov må forventes at være tæt på en klarmelding, og hvis han kan spille, træder han direkte ind i startopstillingen på bekostning af enten Marco Lund eller Oliver Lund.

I offensiven har OB fået endnu et kort på hånden efter tilgangen af tuneseren Isaam Jebali, der kan blive et spændende bekendtskab i Superligaen, men næppe er klar til en startplads.

Til gengæld kan Sander Svendsen sandsynligvis spille mere end de 55 minutter, han fik i Brøndby, og han skal dermed forsøge at følge op på sin fine start i klubben.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Anyembe, Halsti, Austin, Lauridsen – Lungi Sørensen, Parunashvili, Kauko – Kristensen, Yakovenko, Soiri

OB (3-4-3): Christensen – Leeuwin, Tverskov, M. Lund – Johnson Laursen, Thomasen, Drachmann, Barrett Laursen – Kløve, Kadrii, Svendsen

Profilen:
Bashkim Kadrii har scoret to mål på straffespark i denne sæson, men han mangler fortsat at komme på måltavlen i åbent spil. Lykkes det mod Esbjerg, vil OB være godt stillet, og Kadrii har trods alt fået nye offensive legekammerater på Fyn, så det skal i det hele taget blive spændende at se OB’s offensiv mod Esbjergs normalt så solide defensiv. Bashkim Kadrii har scoret mod ni af de nuværende Superliga-modstandere, men mangler stadig at komme på måltavlen mod FCM, FCK, Silkeborg – og Esbjerg.

Vidste du, at…:
11 gange har en spiller skiftet klub mellem Esbjerg og OB, og det er nogenlunde ligeligt fordelt, idet en spiller seks gange har forladt vestjyderne til fordel for fynboerne, mens det fem gange er sket, at en OB-spiller er taget til Esbjerg. Det seneste indbyrdes klubskifte indtraf i januar 2017, hvor Marco Lund skiftede fra Esbjerg til OB, og han kan dermed komme i aktion mod sine tidligere holdkammerater søndag eftermiddag.

Dom:
De to hold havde flere interessante møder i sidste sæson i både Superliga-grundspillet, i pokalturneringen og i slutspillet, hvor begge hold spillede med i toppen. Nu er tavlen vasket ren, men selvom OB har set bedst ud i sæsonindledningen, er Esbjerg er en vanskelig modstander på eget græs. Derfor ligner det en jævnbyrdig affære mellem to tætte hold, og dermed vil uafgjort være et oplagt bud. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.