• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Helsingør - AGF

Optakt: FC Helsingør - AGF
Foto: Getty Images

Fire dage efter deres seneste møde tørner FC Helsingør og AGF sammen igen. Kan AGF tage endnu en sejr?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19.00
Spillested: Helsingør Stadion, Helsingør
Slutspil: Gruppespil – pulje 1
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fchagf #sldk

Holdnyt:
FC Helsingør:
Det kan godt være, at FC Helsingør er forvist til en tur i playoffkampene, hvor de skal kæmpe for Superliga-tilværelsen, men holdet ser ingenlunde nedbrudt ud. Tværtimod har de fleste af de seneste indsatser faktisk være ganske hæderlige.

Der var 4-3-nederlaget i Parken, efter oprykkerne kom tilbage fra 0-3. Der var sejrene over FC Nordsjælland og Silkeborg IF. Og der var de smalle nederlag mod Hobro IK og AGF, hvor Helsingør sådan set var godt med. Mod Hobro burde de faktisk have vundet.

Forud for weekendens runde skrev vi, at det for Lyngby BK gjaldt om at samle selvtillid inden playoffkampene, og at den slags gøres med primært sejre og sekundært gode præstationer. Det samme kan siges om Helsingør. Forskellen er bare, at holdet allerede er godt i gang, mens Lyngby ikke er.

Tirsdag vender Patrick Olsen tilbage fra karantæne, men holdet må dog stadig undvære en række spillere. Johannes Ritter, Jonas Henriksen og Mathias ”Malte” Johannsen er ved at genoptræne efter længerevarende skader og er ikke med. Det er Andreas Holm formentlig heller ikke, mens Osama Akharraz, der var syg i fredags, stadig kan nå at blive frisk til gensynet med sin gamle klub.

AGF:
Nu er de oppe på tre sejre i træk, de hviie. Det er første gang i et år, at AGF vinder tre på hinanden følgende kampe; senest var i nedrykningsspillet i sidste sæson. Derudover har holdet ikke tabt i fem kampe på stribe.

Ja, det går sådan set meget godt i AGF, og hvis Hobro ikke klarer det for dem med en sejr mandag over Silkeborg IF, kan AGF’erne selv sikre overlevelsen tirsdag aften. Gør de det, kan de med rette begynde at kalde sig selv Europa League-bejlere.

For med AGF’s form er det pludselig ikke utænkeligt, at de står i Europa League-kvalifikationen til juli. De vil helt sikkert ikke selv sige det højt, og det skulle da heller ikke være første gang, at man er blevet revet med af en god AGF-periode, men lige nu ligner holdet det bedste i nedrykningsspillet. Lever det op til det, venter der som bekendt en playoffkamp mod nummer tre eller fire. Den slags kan gå begge veje.

Men først altså et gensyn med Helsingør, hvor skadessituationen ligner den samme som i fredags: Frederik Møller sidder stadig ude med skade, det samme gør Jesper Juelsgård, mens Mustafa Amini og Martin Spelmann er nye ansigter på skadeslisten. Alexander Juel Andersen er tilbage på træningsbanen, men har ikke været i kamptruppen siden sin langvarige skade.

Karantæne:
FC Helsingør: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Helsingør (3-5-2): Kappenberger – Gregor, Henriksen, Jørgensen – Mohammad, Køhler, Olsen, Tontini, Matheus – Douglas, Mortensen

AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer – Bundu, Guira, Pedersen, Stage – Sana, Pusic

Profilen:
Det var ikke meget, man i dansk fodbold kendte til Felipe Tontini, da han kom til FC Helsingør i slutningen af januar, men det gør man så nu. For hans kvaliteter på banen har han udstillet flere gange, og i fredags var han igen central for Helsingørs spil. Ligner en spiller, som godt kan være med på højere niveau end bunden af Superligaen.

Vidste du, at..:
Hvis AGF vinder, kommer holdets stime op på fire sejre i træk. Det vil ikke alene være første gang siden 2011, at det sker. Det vil samtidig være en tangering af AGF’s egen klubrekord i Superligaen-æraen.

Dom:
Det ligner unægtelig endnu en AGF-sejr tirsdag aften. Holdet er blandt ligaens mest formstærke, det var bedst i det omvendte opgør i fredags, og det ser ud til at ride på en bølge.

Hvis banen ikke er blevet bedre i Helsingør end i seneste hjemmekamp, kan den hurtigt blive en usikkerhedsfaktor, men AGF har trods alt vundet på dårlige baner tidligere i foråret. Derfor tror vi på en udesejr på 0-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus