• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - FC København

Foto: Getty Images

Nicklas Bendtner kan få debut for FC København i søndagens udekamp mod Hobro IK.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: DS Arena, Hobro 
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #hobfck #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Hobro IK er en klub, der som alle andre i Danmark lever af at sælge spillere, men i sit stille sind gik Peter Sørensen nok og håbede, at ingen ville blive solgt mod slutningen af transfervinduet, så han kunne fastholde den stamme, der er startet sæsonen fornuftigt.

Og sådan gik det lige præcis.

Sommeren har budt på masser af rygter og spekulationer om Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan og Pål Alexander Kirkevold, men den nævnte trio er fortsat i Hobro IK. Kort før deadline fik himmerlændingene endda tilgang af Kerim Memija fra Vejle, så Hobro kom styrket ud af de sidste dage af transfervinduet. Torsdag har Hobro også forstærket sig med den tidligere Vejle-spiller Imed Louati, der er hentet på en fri transfer. 

Landskampspausen har dog også budt på en stor skuffelse for Hobro IK, der røg ud af pokalturneringen til Vejgaard fra 2. division, der vandt 2-1. Den seneste kamp i Superligaen kastede også et nederlag af sig - her tabte Hobro 1-2 til FC Nordsjælland.

Hobro har været svære at slå i denne sæson, men det er samtidig knebet sejrene, og derfor er holdet placeret på en lunken 12. plads før niende runde.

Hjemmeholdet har Jacob Tjørnelund, Frans Diha Putros, Jonas Brix-Damborg, Alexander Baun og Mads Hvilsom på skadeslisten.

Midtstopperen Anel Ahmedhodzic måtte udgå med en skade mod FC Nordsjælland, men han er med igen. 

FC København:
Ståle Solbakken har udtaget 18 spillere til opgøret mod Hobro IK, og af de 18 kommer 17 til at spille en statistrolle. I hvert fald når det kommer til opmærksomhed.

Alles øjne vil naturligvis hvile på Nicklas Bendtner, der kan få sin officielle debut for FC København, efter han skrev under med klubben kort før transferdeadline.

Den tidligere danske landsholdsspiller har fået ekstremt meget opmærksomhed i landskampspausen, og den bliver naturligvis ikke mindre, nu hvor der er udsigt til at se "giraffen" i kamp. Bendtner starter helt sikkert ikke inde mod Hobro IK, men mon ikke, at han får et indhop i anden halvleg?

FC København tabte til AaB før landskampspausen, og det var første gang i denne sæson, at løverne smed point i Superligaen. Det er imponerende, og lige så imponerende er det, at syv sejre i otte kampe ikke rækker til en førsteplads. Den tilhører FC Midtjylland før niende runde.

Ståle Solbakken må undvære de skadede Stephan Andersen, Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Dame N'Doye og Nicolaj Thomsen. 

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Mejlstrup, Babayan - Kirkevold, Kristoffersen

FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Holse, Falk, Zeca, Fischer - Sotiriou, Santos

Profilen:
Nicklas Bendtner kan formentlig se frem til at få sin officielle debut for FC København, og indtil da vil han blive den mest filmede reserve i Superligaens historie. En masse gange vil TV formentlig klippe over til Bendtner på FCK's udskiftningsbænk. Det er på mange måder "Cirkus Bendtner", der kommer til Hobro søndag eftermiddag, og det skal naturligvis blive spændende at følge, hvordan dagen udvikler sig for dansk fodbolds svar på en rockstjerne.

Vidste du, at..:
Hobro-spilleren Anel Ahmedhodzic har spillet en enkelt kamp for engelske Nottingham Forest, og det var i december 2016, da han fik seks minutter på banen mod Newcastle United. Nicklas Bendtner startede inde for Nottingham Forest i opgøret, og de kan dermed kalde sig tidligere holdkammerater. Newcastle vandt i øvrigt opgøret 3-1. 

Dom:
FC København kommer med noget så sjældent som et nederlag i bagagen, men det er formentlig ikke noget, der tynger de forsvarende mestre. Ståle Solbakkens mandskab bør vinde sikkert over Hobro, men himmerlændingene bliver ikke en nem nød at knække. Ingen hold har i denne sæson formået at se overbevisende ud mod Hobro. Vi gætter på en 2-0-sejr til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.