• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Både Randers og Silkeborg har haft det svært i denne sæson, og nu mødes de i Randers i et ganske vigtigt opgør i bunden af Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcsif #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Efter en god sæson i fjor, hvor Randers FC tabte en afgørende kamp mod Brøndby om at komme i Europa League-kvalifikationen, har klubben fra Kronjylland fået en dårlig start på denne sæson. Thomas Thomasbergs mandskab har blot vundet én af de første syv kampe, og klubben står blot noteret for fem point i syv kampe.

Randers har tabt de seneste tre Superliga-kampe og skal nu forsøge at få styr på spillet, når Silkeborg IF gæster Kronjylland.

Alhaji Kamara og Issah Salou er definitivt ikke klar til kampen pga. skader og er derfor ikke at finde i truppen.

Silkeborg IF:
De venter stadig på sæsonens første sejr i Silkeborg IF, men Kent Nielsen kan omvendt glæde sig over, at holdet nu ikke har tabt i de tre seneste opgør.

Hvis man er til offensiv fodbold og mål, er Silkeborg holdet, man skal følge, for oprykkerne scorer mål, og så sørger de samtidig for at lukke en masse ind. 19 mål har Oscar Hedvall lukket ind i sæsonens første syv kampe, og SIF har ikke lukket færre end to ind i en kamp. Det er selvsagt også en af forklaringerne på, at sejren lader vente på sig.

Holdet har i denne uge hentet Mathias Hebo Rasmussen i Vjele på en lejeaftale, og han kommer og bringer yderligere konkurrence på den centrale midtbane, hvor SIF faktisk er bedst besat. Hebo er i truppen og kan få debut søndag.

Kent Nielsen er uden en del spillere, der sidder ude med skader. Magnus Mattsson, Milan Massop, Mads Kaalund og Gustav Dahl er alle ude med sikkerhed. Valance Nambishi glider også ud af truppen, da han har pådraget sig en skade.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Nielsen, Marxen, Conboy - Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lobjanidze - Egho, Riis Jakobsen

Silkeborg IF (4-4-2): Hedvall – Crone, Flinta, Gertsen, Hagelskjær – Okkels, Madsen, Lesniak, Møller – Schwartz, Maholli

Profilen:
Man kommer ikke uden om Ronnie Schwartz, der bare fortsætter med at imponere. Angriberen har lavet fire mål i de seneste to Superliga-kampe, og nu vender han tilbage til den klub, hvor karrieren for alvor tog fart. Det var i Randers, at Schwartz leverede så godt, at han i 2014 fik chancen i udlandet. Schwartz blev solgt fra Randers til Guingamp.

Vidste du, at..:
Silkeborg IF har tidligere prøvet at gå en længere periode til at starte sæsonen uden en sejr, og det var særdeles slemt tilbage i 2014/2015-sæsonen, hvor SIF ikke fik en sejr i sæsonens første 18 runder. Så gæstede holdet Randers FC den 1. marts 2015, og Silkeborg endte med sæsonens første sejr, da det blev til 2-1 ude over Randers. Nu håber de i SIF på en gentagelse.

Dom:
Det kommer til at blive en tæt kamp, og dt er værd at bemærke, at Randers FC ikke har scoret i de seneste tre kampe, mens SIF ikke har lukket mindre end to ind i alle sæsonens kampe.

Superliga-opgøret er interessant, fordi begge klubber kæmper med i bunden. Der er pil ned i Randers FC, hvor det har været skidt de senere kampe, mens SIF trods alt har pil op efter tre kampe uden nederlag.

Vi tipper en overraskende sejr til Silkeborg - 2-1 vinder Kent Nielsens mandskab, der holder modstanderne fra mange mål.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus