Pokalfighter: Ville gerne sælge personlig hæder for trofæet

Simon Jakobsen er stolt over at blive kåret som årets pokalfighter, men den kunne han godt have undværet, hvis bare Silkeborg IF havde vundet pokalfinalen i stedet.

Det er oftest en spiller på det vindende hold, der vinder titlen som Årets Pokalfighter, men torsdag aften i Parken var det anderledes. For Silkeborg IF tabte 1-3 til Brøndby IF, mens Simon Jakobsen modtog den personlige hæder.

Jakobsen, der sædvanen tro bar anførerbindet i Dennis Flintas fravær, lægger ikke skjul på, at han er glad for anerkendelsen. Men hvis han selv kunne have valgt, havde han taget det rigtige trofæ med hjem i stedet.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var stolt af det. Det udligner ikke skuffelsen. Jeg ville gerne have solgt den (fighterpokalen, red.) for den store (pokal, red.). Men jeg er rigtig stolt af at tage den med hjem og blive kåret til kampens spiller blandt så mange dygtige, siger Simon Jakobsen ifølge BT.

Senest, at en spiller på det tabende pokalfinalehold vandt titlen som pokalfighter, var tilbage i 2011. Da vandt FC Nordsjælland DBU Pokalen med en finalesejr over FC MIdtjylland på 3-2, men sidstnævntes Mikkel Thygesen løb med den individuelle hæder.

Det er desuden sket to gange yderligere i dette årtusinde: Thomas Augustinussen for AaB, da FCK vandt pokalen i 2009, og Jan Michaelsen for AB, da Silkeborg vandt pokalen i 2001.