2017-10-12 12:01
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Rafael van der Vaart er chokeret over den nuværende forfatning i hollandsk landsholdsfodbold.

Holland afsluttede VM-kvalifikationen med en 2-0-sejr over Sverige efter to mål af Arjen Robben, der efter kampen meddelte, at han stopper på landsholdet. Selv om Holland altså rundede af med en sejr, har kvalifikationen været en stor skuffelse for "Orajne", der endte som nummer tre i gruppe A og dermed et stykke fra en VM-billet.

Det er ikke mange år siden, at Holland var en magtfaktor, men de tider er forbi, og det er ikke kun nutiden, der er bekymrende. Det samme er fremtiden, mener FC Midtjyllands Rafael van der Vaart.

- Jeg er meget ked af det, og det gør ondt. Jeg er også chokeret, fordi jeg synes, det store krak har været tydeligt i noget tid. Det er en meget dårlig situation for hollandsk fodbold, og folk er triste, siger Rafael van der Vaart til Sport1 og tilføjer:

- Vi har ikke længere Sneijder, Van Persie, Van Bommel, Bergkamp og hvad de ellers hedder. Det er det største problem. Selvfølgelig skal vi slå nationer som Sverige og Ungarn, men heller ikke mere end det. Jeg var chokeret over niveauet i forhold til Frankrig. Vi er ikke længere i stand til at vinde over lande som Tyskland og Frankrig.

- Forskellen i forhold til Tyskland er enorm i øjeblikket. Det er meget skuffende. Heller ikke på U-niveau har de spillere, der kommer op, det samme nivaeu som tidligere. Desværre er det sådan. Tidligere spillede landsholdsspillerne i topklubber og havde vigtige roller. I dag er der nogle, der spiller for Watford - med al respekt for Watford, slutter FCM-spilleren.

Rafael van der Vaart står noteret for 109 landskampe for Holland. Han var blandt andet med, da "Oranje" blev viceverdensmestre i 2010. 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO