Real Madrid tager smal arbejdssejr mod Braithwaite

Det var hverken overbevisende eller kønt, men Real Madrid snuppede tre point med 3-1 over Espanyol.

Real Madrid har haft flere udfald resultatmæssigt på det seneste i La Liga, men lørdag eftermiddag tog mesterholdet alle tre point i hjemmekampen mod Martin Braithwaites Espanyol.

Sejren på 3-1 kom på ingen måde i land efter en opvisning af storklubben, men den sørgede for, at afstanden til førerholdet FC Barcelona er nede på seks point. Barcelona har dog en kamp i hånden.

Espanyol kæmper i modsatte ende for at holde nedrykningsstregen fra livet.

Gæsterne fik ellers en drømmestart på Bernabeu, da den tidligere ungdomsspiller fra Real Madrid Joselu gjorde det til 1-0. Han omsatte en tværpasning på et kontraangreb på fornem vis.

Real Madrid satte sig tungt på begivenhederne herefter, men på kontrastød havde gæsterne et par gode chancer. Blandt andet var Martin Braithwaite tæt på. Han fik dog sit skud blokeret af Eder Militao.

Midtvejs i halvlegen kunne Espanyol ikke længere holde stand i den anden ende.

Vinicius Junior trak ind i feltet fra sin venstrekant, og med en behersket afslutning lagde han bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Hjemmeholdet fortsatte presset for tage føringen. Gæsterne havde kun bolden omkring 20 procent af tiden i de første 45 minutter, og et par minutter fra pausefløjt tog Real Madrid føringen.

Aurélien Tchouaménis smukke indlæg i feltet med ydersiden blev mødt ved bagstolpen af Eder Militao, som pandede bolden ind via overliggeren.

Espanyol var tvunget til at satse en smule mere offensivt efter pausen. Real Madrid var ikke længere på jagt og kunne spille med større tålmodighed og mindre risiko.

Det var tættere på 3-1 end 2-2 i det meste af halvlegen, selv om Espanyol havde bolden en smule mere end i de første 45 minutter.

Rodrygo klappede et frispark på overliggeren et kvarter før tid, men Real Madrid fik ikke lukket kampen før til allersidst.

Det gjorde, at Espanyol kunne dufte point helt indtil andet overtidsminut, hvor anfører Nacho med en flot dribletur satte Marco Asensio op til en let scoring.