2017-05-19 12:30
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Martin Retov er meget tilfreds med, at han er blevet enig med Brøndby om at fortsætte som assistent. Han glæder sig til samarbejdet med Alexander Zorniger og Matthias Jaissle.

Tidligere på ugen lagde Brøndby IF en ny trænerkabale i klubben. Den betød blandt andet, at Auri Skarbalius stopper som U19-træner og afløses af Frederik Birk, men også på førsteholdet faldt konstellationen på plads fra næste sæson. Martin Retov fortsætter således som assistenttræner for Alexander Zorniger. Dermed får den tyske cheftræner to assistenter fra sommer, da også Matthias Jaissle kommer til.

Martin Retov blev højre hånd for Alexander Zorniger tilbage i marts, da Tamas Bodog stoppede, og den tidligere midtbaneprofil har gjort så godt et arbejde i løbet af de seneste to måneder, at klubben har valgt at fortsætte med ham i den rolle. 

Det glæder Martin Retov, der ellers havde forventet, at han skulle tilbage til U17-holdet som assistent.

- Det bliver spændende. Jeg er glad for at være her og glad for samarbejdet indtil videre. Jeg ser selvfølgelig frem til en ny sæson, hvor jeg er med fra start og kan være med til at hjælpe ”Alex”, siger Martin Retov til tipsbladet.dk.

Han har nydt tiden omkring førsteholdet de seneste to måneder.

- Det har været nogle interessante og lærerige måneder i forhold til mange ting. Både mandskabspleje og Zornigers ledelse. Det er noget anderledes, end jeg har været vant til i Masterclass og i det hele taget i dansk fodbold. Hele den måde, han styrer træningerne på og håndterer en trup er vigtig lærdom, siger Retov, der kommer til at være en form for bindeled mellem førsteholdet og Masterclass:

- Jeg skal være assistent sammen med Matthias Jaissle, og jeg har mit primære virke på førsteholdet ligesom nu, og så skal jeg have en tråd ned til U19-holdet og fornemme, hvad der foregår dernede og hvilke spillere, vi måske kan bruge på førsteholdet. Jeg skal også indføre noget træning, som har noget med førsteholdet at gøre. På den måde er spillerne endnu mere parate til at spille på førsteholdet.

Han ser ligeledes frem til samarbejdet med Matthias Jaissle, der er tidligere professionel fodboldspiller i Hoffenheim. Han forlader et job som U17-træner for Red Bull Salzburg til fordel for Brøndby.

- Jeg glæder mig til at samarbejde med Matthias. Han kommer fra Red Bull og kender det system, vi spiller her, bedre end jeg måske gør. Så jeg kan helt sikkert også lære en masse fra ham, slutter Martin Retov.

Martin Retov indstillede sin aktive karriere i 2015. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO