• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Solbakken: FCM kan miste hovedet igen

Solbakken: FCM kan miste hovedet igen
Illustration

FC København skal først og fremmest passe på kontraer og dødbolde i kampen mod FC Midtjylland, mener Ståle Solbakken.

Af Tipsbladet.dk

Bragt i Tipsbladet 5. december

Hvad vil afgøre søndagens kamp?
”Jeg synes jo, at Midtjylland har to styrker, og det er dødbolde og kontraer.”

”De har scoret en del på os i Parken på dødbolde i de sidste par kampe. Sidste gang kom begge mål efter dødbolde. Et frispark og et straffespark efter et hjørnespark. Og i 5-1 kampen var det også en dødbold, der startede det, selv om det første mål var soleklart offside. Kontrastyrken har de gennem Sisto og Igboun, der har været de to farligste spillere i Superligaen individuelt set.”

”I etableret spil når de har bolden, er der mange hold, der er bedre end Midtjylland, så det er de to faser i spillet, hvor de er rigtigt dygtige: Kontraspillet og dødboldene. Hurtigheden de har og en-mod-en færdighederne, og så de utallige varianter som de har på dødbolde, som de er rigtig gode til at udnytte.”

”De to ting må vi stå imod og være disciplinerede omkring, og så handler det om, at vi er gode nok i vores etablerede spil til at producere chancerne. De lukrerer jo på kontra. Eller hvis de presser højt, at vi er gode til at spille os ud af det presspil og vise, at vi kan dominere på hjemmebane, også mod det bedste hold.”

”Det handler om, at Nicolai [Jørgensen] får de rigtige positioner, at vi får kampen retvendt, så vi kan gå hårdt på dem, at vi er så hurtige i boldomgangen, som vi var sidst i Parken, hvor vi dominerede spillet stort, fordi vi spillede hurtigere end dem ude på banen.”

”Omkring karantænerne så har Bach Bak været ude før, og der gik Rømer ind og var god, så det tror jeg ikke bekymrer dem så meget. Så kommer Izunna nok ind for Sparv, og det er vel hip som hap. Vi har så Amartey i karantæne, men det havde han også mod Brøndby, så det skal vi nok klare.”

Hvad betyder det, at FCM har vundet de sidste to kampe i Parken (1-5 og 1-2)?

”Det kan måske komme til at fylde noget før, men jeg tror ikke, at det har noget særligt at sige, når kampen starter. Vi havde jo tabt de sidste tre kampe i Aalborg, ja FCK havde ikke vundet i Aalborg siden 2011, så jeg tror ikke, at det har noget at sige.”

Hvad udgør den største trussel mod dit hold i søndagens kamp?

”Det er en-mod-en færdighederne hos Sisto og Igboun. Deres individuelle præstationer.”

Hvilken spiller på modstanderens hold ville du helst have i din trup?

”Som truppen er sammensat nu, ville jeg nok vælge Sisto i forhold til, hvad han har gjort og i forhold til alder og fremtid.”

Hvad betyder resultatet på søndag for jeres arbejde og stemningen i vinterpausen?

”Alt presset er på os. Jeg tror, at de vil gå tilfredse til vinterpause, uanset om de er otte, 11 eller 14 point foran os, men for os er det en stor forskel, om det er otte eller 11. Men det er en situation, vi har været i siden 5. runde. [da FCM vandt 2-1 i Parken].”

Du er næppe uenig i, at FCM uanset resultatet søndag er favorit til mesterskabet. Hvad skal der ske for, at FCM ikke bliver dansk mester?

”At de mister hovedet, som de gjorde i fjor, og som de har gjort alle gange, de har haft chancen for at vinde noget. Det kan jo ske igen. Tiden må vise, om de har lært noget af det.”


Hvordan er dit forhold generelt til FCM - er det den store udfordrer nu og fremover?

”I hvert fald nu. Men jeg ser mest på os selv. Ellers har jeg ikke noget forhold til FC Midtjylland. Den jeg kender bedst, det er Brian Priske, som jeg har vundet et dansk mesterskab med, og han er en sympatisk fyr, der var en dygtig fodboldspiller og helt sikkert også er en dygtig fodboldtræner. Ellers kender jeg ingen i klubben, ingen ledere eller noget.”Hvad synes du om deres spillestil?

”Den er meget effektiv og passer som hånd i handske til Superligaen. Den er meget en blanding af fysik og de individuelle kvaliteter, og det gør, at modstanderen har vanskeligt ved at stå imod i 90 minutter. Det betyder, at de her i efteråret har haft mange kampe, hvor de ikke har spillet godt, selv om opfattelsen har været, at de har spillet godt, men hvor de så har mast modstanderen i sænk og scoret mange mål til sidst i kampene, fordi de har den fysiske kraft. De har også scoret mange mål på dødbolde, og det skyldes jo også den fysiske kraft. At de føler, at de har et forspring over for modstanderen der.”

Hvad tænker du om Glen Riddersholm og hans måde at arbejde på?

”Han har jo taget skridt på skridt i klubben og været god til at bibeholde de styrker i holdet, som vi har snakket om, samtidig med at han sammen med den sportslige ledelse og de nye ejere har fyldt på med kvalitetsspillere. De har fire midtstoppere af en vis kvalitet, de har fem-seks centrale midtbanespillere af en vis kvalitet, de har kantspillere af forskellige typer, og de har været gode til at have afløseren klar, hvis de sælger en spiller.”
”Det er en klub, der har arbejdet godt over lang tid og gjort det i det stille. Glen har helt sikkert været en af dem, der er gået i brechen for det og været god til at bygge sten på sten og forstærke måden de spiller på og er blevet endnu bedre til det.”Hvad synes du om måden klubben fylder i medierne/debatten på?

”De arbejder jo på deres egen måde og er en slags outsider i fodbold-Danmark i forhold til, at de nok er mere skruppelløse, end mange andre danske klubber er. Det er ikke helt sikkert, at de ville vinde moral- og etikprisen i alle afstemninger i fodbold-Danmark,” siger Ståle Solbakken med et grin.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus