2016-03-18 08:21
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvis guldet kommer i hus, vil sæsonen være en succes for FC København, selvom holdet ikke kom i et europæisk gruppespil. Det mener Ståle Solbakken, der ser en forskel på FCK og de andre hold i Skandinavien.

FC København er godt på vej mod klubbens 11. mesterskab – og det første siden 2013. Ståle Solbakkens tropper ligger solidt placeret på førstepladsen med ni point ned til SønderjyskE på andenpladsen og ti til AaB, FC Midtjylland og Brøndby, så med 12 kampe tilbage, ser det godt ud for FC København. 
 
Skulle FC København vinde det danske mesterskab, vil glæden i klubben selvsagt være stor efter to sæsoner med sølvmedaljer. Men sæsonen vil stadig være beskæmmet af sensommerens europæiske kampe, hvor FC København ikke nåede et europæisk gruppespil for første gang siden efteråret 2005. 
 
I det nylige regnskab fra Parken Sport & Entertainment bliver faldet i omsætning og overskud forklaret med manglende europæisk deltagelse, men manager Ståle Solbakken mener fortsat, at det vil være en succesfuld sæson, hvis det ender med et dansk mesterskab.
 
- Det vil stadig være en god og godkendt sæson. Selvfølgelig. Kigger man på vores europæiske kamp i de seneste ti år og fokuserer på marginalerne i vores knald-eller-fald-kampe, har det fyldt meget. Vi har været gode mange gange, men vi har også haft mange marginaler på vores side. Nu havde vi så en kamp mod Jablonec, hvor vi havde alle marginaler mod os. Sådan noget sker. Det må vi leve med. Det kan ske. Men vi repererede lidt på vores økonomi ved, at vi solgte Amartey. Det havde vi måske ikke gjort, hvis vi var gået videre i Europa, fastslår Ståle Solbakken. 
 
Han er ikke bekymret over, at Parken Sport & Entertainment igen budgetterer med et europæisk gruppespil til efteråret. 
 
- Det har vi gjort alle år, når vi har følt, at det var muligt. Det er ikke noget nyt. Det har vi altid gjort, og det er det, der er forskellen på FCK og de andre hold. Vi budgetterer med et europæisk gruppespil, og det er vi det eneste skandinaviske hold, der gør. Det betyder, at vi lever under lidt andre forhold end de andre rent presmæssigt. Men det er også derfor, det er sjovt at være her, siger den norske manager. 
 
Han har endnu ikke skænket FC Københavns europæiske muligheder til næste sæson en tanke.  
 
- Det må vi tage til sommer. Nu koncentrerer vi os om at vinde mesterskabet og slutte godt af med den sidste tredjedel af sæsonen. Den diskussion kan jeg tage med dig til sommer, når vi eventuelt er i mål, siger Ståle Solbakken.
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO