• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Superliga-spørgsmål: Overvintrer Brøndby på førstepladsen?

Superliga-spørgsmål: Overvintrer Brøndby på førstepladsen?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er sidste runde i Superliga-efteråret, der er på menuen i weekenden, og dermed er det også sidste chance for de 14 Superliga-klubber for at gå på vinterpause med en god fornemmelse i kroppen.

Af Kenneth Jensen

Der resterer bare en enkelt runde i efterårssæsonen i Superligaen, og dermed kan de 14 klubber og de mange Superliga-spillere se frem til en lang vinterpause og en jul i familiens skød samt et glas champagne eller to i forbindelse med nytårsaften.

Derefter vender spillerne så småt tilbage til Superliga-klubberne klar til et opslidende startprogram, hvor spillerne i koldt vejr skal gøre sig klar til forårssæsonen i Superligaen, der starter med syv runder af Grundspillet, inden klubberne finder ud af, hvilket slutspil de skal deltage i.

Inden vi når så langt, skal vi lige se på den sidste runde i efteråret, hvor der blandt andet kan komme et nyt tophold i Superligaen, hvis det andet dummer sig.

Overvintrer Brøndby IF på førstepladsen i Superligaen?
Brøndby IF - AGF, søndag klokken 18.00, 3+

Det er nemt bare at sige, at Brøndby vinder kampen sikkert, fordi klubben har vundet ni kampe i streg og møder et AGF-hold, der lige nu har store problemer. Men man skal lige huske på, at AGF faktisk slog Brøndby i det omvendt opgør, og i denne sæson har fået to af sine fem sejre mod top tre-hold, i det også FC Nordsjælland blev besejret i Farum.

Så det er måske et hold, der har det lidt bedre som underdog, og det skal "Byens Hold" så forsøge at udnytte, når det gæster Vestegnen. Med ni sejre i rap er Brøndby storfavorit og kan gå på vinterpause med en symbolsk førsteplads i bagagen. Det kræver bare en sejr. Vinder Brøndby ikke hjemme over AGF, kan FC Midtjylland nappe førstepladsen i Superligaen med en sejr i Randers.

Det ligger til Brøndby, men stikker AGF en kæp i hjulet? Svaret kommer søndag aften.

Ryger FC København ud af top seks?
AaB - FC København, søndag klokken 16.00, Canal 9

De danske mestre har haft et rædderligt efterår, hvor klubben blot har fået 25 point i 18 kampe. FC København er 17 point efter ærkerivalerne fra Brøndby IF og 16 efter FC Midtjylland. I den kommende weekend kan FC København så ryge helt ud af top seks, hvis klubben ikke vinder i Aalborg mod AaB.

Taber FC København i Aalborg, og får OB point eller Horsens en sejr, er FC København ude af top seks. Uafgjort i Aalborg kan også sende klubben ud af top seks, hvis OB og Horsens vinder.

Man kan mene, hvad man vil om FC Københavns sæson, men mentalt vil det både for fans og spillere være noget af et knæk at se på en tabel hen over vinteren, hvor FCK end ikke er blandt de seks bedste.

Kan Helsingør kravle væk fra jumbopladsen?
FC Helsingør - Lyngby BK, lørdag klokken 16.00, TV3 Sport

Når FC Helsingør lørdag møder Lyngby Boldklub, kan klubben kravle væk fra Superligaens jumboplads. Det er faktisk en meget god gulerod for Christian Lønstrups mandskab, der med en sejr over Lyngby slutter efteråret næstsidst i Superligaen, hvis Randers FC ikke vinder hjemme over FC Midtjylland. Der skal formentlig en sejr til, for uafgjort mod Lyngby vil betyde, at Randers skal tabe med syv-otte mål til FC Midtjylland, og det sker nok ikke.

Det er samtidig et møde mellem Superligaens på papiret dårligste offensiv i form af Helsingør, der bare har scoret 13 gange i 18 kampe, og så Superligaens dårligste defensiv i Lyngby, der har lukket 39 mål ind i 18 kampe - det er mere end to kasser i snit.

Lyngby ligger nummer 10 og Helsingør er fem point efter  - med en sejr kan klubben få alvor få kontakt til den øvrige del af de klubber, der ligger i nedrykningsspillet.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus