• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Tændt AGF-profil før lokalbrag: Vi vil smadre Randers

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

AGF tager til Randers FC med masser af tænding til fredagens Superliga-kamp, der har voldsom betydning for begge hold.

Af Torsten Kjems Hansen

AGF har fået en skidt start på foråret med bare et point i tre kampe, hvor et trist mønster har gjort sig gældende, da alle kampe er rundet af med pointtab og modstander-scoringer i kampenes aller sidste minutter.

Og da resten af holdene i bunden har sikret sig godt med point, ligger AGF med to runder tilbage af grundspillet nummer 12 - bare to point foran Viborg, der er sidst. 

Fredag aften skal AGF til Randers FC, der har sat negativ klubrekord med syv nederlag i træk. Derfor er humøret ej heller i top i naboklubben, der dog fortsat har alle muligheder for at skyde sig ind i medalje-slutspillet. 

Der har gennem årene været sagt og signaleret meget de to østjyske klubber i mellem, for hvem der er bedst og størst, betyder naturligvis meget i både jagten på sponsorer og spillere og mindst retten til at håne i lokaområdet.

Randers FC kom som lillebror men har i gennem de efterhånden seneste mange år indtaget rollen som den bedste klub. Så at AGF inden for de seneste sæsoner har hentet hele fem tidligere Randers-ansatte, er ikke gået ubemærket hen i vekslingen af ord og drillerier. 

AGF har hentet tre spillere i Elmar Bjarnason, Kasper Junker og Mustafa Amini, og på ledelsesgangen er direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter Christiansen også hentet i Randers FC.

Men når der kommer til sportslige resultater, halter Aarhus-holdet fortsat efter, og der nager i AGF, hvor man efterhånden er mere end trætte af at ligge i skyggen af naborivalerne. Fredag satser AGF-forsvareren Alexander Juel Andersen på at slå to fluer med et smæk: At sikre AGF tre vigtige point og nedlægge Randers FC i de samme 90 minutter. 

- Vi gider ikke høre mere på Randers - nu vil vi smadre dem. siger Alexander Juel Andersen kontant til tipsbladet.dk.

- Jeg er godt klar over, at de ligger højere i tabellen end os, men på fredag skal vi vise, at vi vil vinde den kamp mere end de vil. Vi er klar.

Forsvarsspilleren, der som Viborg-spiller selv havde en periode som lejesvend i netop Randers FC, forudser, at fredagens vitale lokalopgør kan blive en pænt intens affære.

- Det kommer til at blive voldsomt, og jeg forventer masser af fysiske kampe i løbet af kampen, siger han og ser frem til slaget som noget specielt.

- Vi ved, at der altid kommer gang i de her kampe, så det bliver spændende - men det er helt sikkert, at vi kommer med masser af vilje til at få rettet op på en start, der har været både irriterende og hård for os. 

Randers - AGF bliver fløjtet i gang fredag klokken 18.00 - læs optakten til kampen her.

    

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus