• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tilbage efter to nedrykninger: Det er dejligt, når man har set døden i øjnene

Foto: AaB

Forud for Superliga-starten sætter tipsbladet.dk fokus på en række spillere, der vender tilbage til noget, de kender. Her er det Patrick Olsen, der efter to nedrykninger med FC Helsingør gør comeback i den bedste række.

Af Anders Dehn

Patrick Olsens to år i FC Helsingør var paradoksale. For første gang i karrieren spillede han gennem lang tid fast på et hold i den bedste liga, og med chefscout Brian Gellerts ord missede Olsen ikke et eneste træningspas i de to sæsoner.

Det var netop det, han ledte efter, da han vendte hjem til Danmark efter fem år i udlandet: stabiltiet og spilletid.

Omvendt gik det dårligt for Helsingør, der først rykkede ud af Superligaen og siden røg direkte ud ad 1. division også. Så denne sommer stod Patrick Olsen til at skulle spille i 2. division. Men så kom AaB på banen, så nu er Olsen tilbage, hvor han gerne vil være. 

- Jeg kom tilbage for at få ro på tingene og finde mig selv. Vi rykkede desværre ned ad to omgange, men det har bare gjort mig stærkere. Jeg har fundet ud af, hvad der skal til. Jeg har prøvet at knække koden på, hvor meget man skal gøre for at komme tilbage. Når man ser døden i øjnene, sætter man pris på de andre ting i livet. Sådan er det også med fodbold; der har jeg set døden i øjnene og rykket ned to gange, og så er det bare dejligt at komme tilbage på øverste hylde, siger Patrick Olsen til tipsbladet.dk.

Den nye AaB-mand er en i rækken af Superliga-spillere, som vender tilbage til noget, de kender, og som tipsbladet.dk sætter fokus på i dagene op til Superliga-starten. Listen tæller også Lyngby BK's Emil Nielsen og SønderjyskE's Rilwan Hassan.

For Patrick Olsens vedkommende bekræfter kontrakten i AaB ham i, at han gjorde det rette, da han skiftede til Helsingør. Ikke bare valget af klub, men også alt det ekstra arbejde, han lagde for dagen, mens de deltidsprofessionelle holdkammerater passede skole og arbejde.

Dengang vendte han hjem som en lidt misforstået spiller, syntes han selv. De fleste i Danmark havde det indtryk, at hans fem år i Inter, Strømsgodset, Haugesund, Lens og Grasshoppers var én stor nedtur, men sådan havde den dengang 23-årige Olsen det ikke. Kun opholdet hos sidstnævnte var han ærgerlig over, fordi det endte i et kaos, hvor han slet ikke fik den løn, han havde regnet med, og hans budget ifølge eget udsagn gik i minus hver måned.

Så da Patrick Olsen ankom hos FC Helsingørs Superliga-oprykkere, var det med kroppen fuld af motivation. Det kom ham til gode, for det var brændstoffet til hans hårde arbejde, som nu har bragt ham tilbage i Superligaen.

- Jeg ved, hvor meget jeg har gjort. Min familie og min kæreste ved, hvor meget jeg har arbejdet for at komme tilbage. Det man sætter stor pris på nu, hvor det lykkes, siger han.

- Når vi trænede om eftermiddagen, var jeg oppe i klubben om morgenen for at løbe og styrketræne. Efter træning lavede noget en halv time ekstra. Også bare ting som kost og søvn. Leve professionelt 24/7. Jeg ved ikke, hvor mange andre i Helsingør, der var oppe at træne om morgenen, men jeg følte, det gav mig meget at lave de ekstra ting.

I AaB bliver Patrick Olsen genforenet med Lucas Andersen, som han delte et halvt år med i Grasshoppers, og som han har spillet side og side med i utallige U-landskampe. Så håber han bare, at det går bedre, end det hidtil har gjort i Superligaen.

Som helt ung nåede tre kampe for Brøndby IF (hans debut var mod hans nuværende klub, AaB), som holdet alle tabte, og hvor han altså senere rykkede ned fra med FC Helsingør.

- Det er det der med at bevise sit værd i Superligaen for AaB nu. Det er dér, det er sjovt at spille: i den bedste liga. Jeg håber at gøre det så godt for AaB, at vi opnår noget sjovt. Det er jo hovedmålet, siger Patrick Olsen, der har tænkt at fortsætte i samme gear, som bragte ham til Nordjylland i første omgang.

- Der er måske mange, der tænker: ”Nu er jeg her igen, så holder jeg pause”, men det kommer ikke til at ske for mig. Det er det hårde arbejde, der har bragt mig her, så hvorfor ikke forsætte?

I samme serie:

Emil Nielsen, der vender tilbage til Superligaen med noget at bevise, efter hans første tid i ligaen som AGF-spillere gik skævt.

Rilwan Hassan, der igen spiller under Glen Riddersholm, som har betydet så meget for hans karriere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus