• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

De rejser ud, kommer hjem og rejser videre. De er fodboldens globetrottere. Alle har de et helt specielt forhold til ét eller flere af VM's lande. Kolding FCs Gunnar Guillermo Nielsen har spillet sammen med Carlos Tevez hos Boca Juniors - og han holder naturligvis med Argentina.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Fornavnet og efternavnet er dansk. Men mellemnavnet er argentinsk. Og i dette tilfælde er det mellemnavnet, der har ret. Kolding FCs Gunnar Guillermo Nielsen er argentiner, men farfaderen er dansk. Derfor omkranses det latinske mellemnavn af to navne, der er så danske, som de kan blive.

Gunnar Guillermo Nielsen har talt dansk de seneste seks år. Først i tre år på Færøerne og de seneste tre år i Østjylland, hvor han efter en periode hos FC Fredericia i vinter rykkede til Kolding FC, der indtager 14. pladsen i 1. division. Her går han nu og venter på VM-slutrunden, der starter i dag. Mere præcist venter han på den tredje VM-titel til hjemlandet, Argentina.

Argentina er i pulje med Nigeria, Grækenland og Sydkorea. Hvordan går det Maradona, Messi og co.?
- Jeg tror, vi har en stor chance til VM. I kvalifikationen var jeg meget ked af det og meget forvirret, fordi det gik så dårligt for holdet. Spillerne er jo fantastiske, og de har gjort det fantastisk for deres klubber. Bare tænk på Lionel Messi i Barcelona, Serio "Kun" Aguero hos Atletico Madrids Europa League-vindere, Gonzalo Higuain i Real Madrid og selvfølgelig Diego Milito, der vandt både det italienske mesterskab, den italienske pokalturnering og selvfølgelig Champions League med Inter. Vores spillere kan ikke blive bedre. Men alligevel var kvalifikationsturnering rigtig skidt.
Men under VM kommer vi helt sikkert videre fra puljen. Og jeg tror også, vi kan gå hele vejen og vinde turneringen. Hvis altså Maradona (Argentinas landstræner, red) tager de rigtige taktiske beslutninger og Messi kan stå for presset.

Læs også: Her er dit VM-viagra!

Hvordan har du det med, at det er Diego Maradona, der skal føre Argentina mod VM-titlen?
- I starten var jeg vild med valget af Maradona. Men han prøvede for mange spillere under kvalifikationen. Så jeg har mange forskellige følelser for ham. Men lige nu er jeg glad for ham, og det er det argentisnke folk også.

Hvem fra det argentinske hold kan overraske os under VM?
- Uden tvivl Benficas Angel di Maria. Glæd jer til at se ham. Han er ikke så kendt som Messi, Aguero og Tevez endnu, men han kan blive en af VMs helt store positive overraskelser.  Desuden elsker jeg jo gamle Veron (Juan Antonio, red.) på midtbanen. han kommer til at gøre det rigtigt godt. Han skylder også det argtentinske folk et godt VM.

Hvad kan vi forvente af Argentina under VM?
- Vi kan forvente at se et argentinsk hold, der spiller offensivt. Maradona vil gøre, hvad han kan, for at udnytte sine offensive stjerner.

Har du et personligt forhold til nogle af spillerne på Argentinas hold?
- Holdets målmand, Sergio Romero, kommer fra den samme by som mig. I dag spiller han i hollandsk fodbold hos AZ Alkmaar. Desuden var jeg ungdomsspiller i Boca Juniors sammen med Carlos Tevez. Jeg kender ham ikke specielt godt. Vi var ikke venner. Men jeg håber da helt sikkert, jeg får chancen for at møde ham igen.

Hvem vinder VM?
- Jeg tror lidt på Chile. De kan blive en overraskelse. Spanien er min store favorit, men hjertets favorit er selvfølgelig Argentina.

Hvem bliver VMs topscorer - og hvem bliver VMs store profil?
- Måske kan Gonzalo Higuain eller Diego Milito snuppe topscorertitlen. Det er meget muligt. Ellers tror jeg på, det bliver Messis VM. Jeg har hørt og læst, at han har gjort det godt til træning.

Hvordan bliver Danmarks VM?
- Jeg tror, Danmark leverer et godt VM. Også selv om forberedelseskampene ikke har været gode. Jeg regner med, holdet når ottendedelsfinalerne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus