• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Martin Davidsen

Optakt: Schweiz - Frankrig

Optakt: Schweiz - Frankrig
Illustration

Frankrig viste gode offensive takter mod Honduras, men det var kunst på et billigt lærred, og Schweiz' defensiv har været godt kørende i flere år. Det ligner en jævnbyrdig affære i Salvador fredag aften.

Af Martin Davidsen

På tv: Fredag klokken 21.00 på TV 2

Stilling i Gruppe E:

V U T Mål Point
1. Frankrig 1 0 0 3-0 3
2. Schweiz 1 0 0 2-1 3
3. Ecuador 0 0 1 1-2 0
4. Honduras 0 0 1 0-3 0

Fra VM-lejren:
Schweiz:
Med nød og næppe lykkedes det Schweiz at vinde en fortjent 2-1-sejr over Ecuador i første gruppekamp, hvor schweizerne først scorede i sidste øjeblik. Det var en vigtig sejr, der har givet ro hos Ottmar Hitzfeldt og kompagni, der ser frem til en uhyre vigtig kamp mod Frankrig. I schweizernes optik er det en kæmpkamp mod storebror Frankrig, der grænser op til Schweiz og blandt andet omkredser den fransktalende by Geneve. Det er et opgør, som Schweiz for alt i verden vil undgå at tabe. 

Frankrig:
De blev ikke rigtig udfordret i første gruppekamp, Frankrig. Modstanderen fra Honduras var ikke meget værd - slet ikke da Palacios fik rødt kort, så Frankrig kunne let spadsere en sejr hjem, da først der var blevet åbnet for målsluserne. Der er derfor selvtillid og ro i den franske lejr, hvor man også kan glæde sig over Karim Benzemas gode start på turneringen med to scoringer. 

Verdensranglisten:
Schweiz: 6
Frankrig: 17

Skader og karantæne: 
Ingen af holdene døjer med skader eller karantæner.

Karantæne ved næste gule kort: Djorou (Schweiz) og Cabaye, Pogba og Evra (Frankrig)

Bud på startopstillinger:
Schweiz (4-5-1): Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Inler, Shaqiri Behrami, Stocker, Xhaka - Drmic

Frankrig (4-3-3): Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Cabaye, Matuidi, Pogba - Valbuena, Benzema, Griezmann

Dom: 
Et særdeles interessant opgør mellem to spændende mandskaber, der kan vise sig at overraske positivt ved dette VM. Begge hold bør gå videre fra gruppen, så der er reelt tale om kampen om førstepladsen og muligheden for at undgå en ottendelsfinale mod Argentina, der ser ud til at vinde Gruppe F.

Både Frankrig og Schweiz viste styrke i første gruppekamp, og nu er spørgsmålet, hvem der står styrkest i den direkte duel. Frankrig viste gode offensive takter mod Honduras, men det var kunst på et billigt lærred, og Schweiz' defensiv har været godt kørende i flere år. 

Så selvom Frankrig er svag favorit og fører 15-12 i indbyrdes sejre mellem de to hold, ligner det en jævnbyrdig affære. Vi byder på 1-1.

Spil på 1-1 som kampens resultat og få 7.80 hos Danske Spil - klik her

Superliga

Mere Superliga

Fokus