2017-10-06 07:03
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi giver et overblik over, hvordan det danske landshold kan komme til VM-slutrunden næste sommer.

Med den vitale 0-1-sejr ude mod Montenegro spillede det danske landshold sig et stort skridt tættere på VM-slutrunden i Rusland, der er dog fortsat et par udfordringer forude, før at deltagelsen er i hus. 

Vi giver her et overblik over, hvordan Danmarks muligheder ser ud, inden søndagens sidste gruppekampe, hvor Åge Hareides tropper møder Rumænien, og hvor danskerne vil have et vågent øje med Polen - Montenegro. 

Danmark slår Rumænien
Hvis det danske landshold får en sejr over Rumænien, der ikke har noget at spille for, er de som minimum sikre på andenpladsen i gruppen. Taber Polen samtidig mod Montenegro, vil Danmark være direkte kvalificeret. Uafgjort eller en polsk sejr vil derimod sende det danske landshold ud i to nervepirrende playoff-kampe mod en af de andre toere om en plads ved VM-slutrunden. 

Danmark spiller uafgjort mod Rumænien
Hvis det bliver til en pointdeling i Parken, er andenpladsen sikret, og der bør være rigtig gode muligheder for at blive blandt de bedste otte toere, så Danmark får mulighed for at kvalificere sig til VM via to playoff-kampe. 

Danmark taber mod Rumænien
Skulle det ske, at det danske landshold lider et nederlag mod Rumænien er de afhængige af kampen mellem Polen og Montenegro. Hvis det Polen får point er Danmark sikret andenpladsen, og så skal vi håbe, at toer-regnskabet falder ud til Danmarks fordel. Vinder Montenegro derimod skal det afgøres på målforskellen, og her kan det udvikle sig helt vildt. Taber Danmark 0-1 mod Rumænien og Montenegro samtidig slår Polen 0-1, vil de to landshold have samme pointantal og målscore, og de vil være helt lige på indbyrdes kampe og målscore. Derfor skal der afgøres på fairplay-point, og i øjeblikket fører Danmark 11-16 over Montenegro på den konto. 

SENESTE NYT...
OP | NED