VM

Spanien fik første sejr mod Iran

Spanien besejrede onsdag Iran med 1-0 i Gruppe B.

Spanien var onsdag aften pisket til sejr mod Iran, efter at det kun blev til 3-3 mod Portugal i den første runde ved VM.

Fernando Hierros mandskab startede ud med at tage kontrollen over kampen, mens Iran stillede sig ned og fra start viste, at de kun havde tænkt sig at forsøge at komme fremad ved hjælp af omstillinger.

Spanien kombinerede fint fra side til side, men iranerne forsvarede sig bravt og gjorde det svært for de mange superstjerner at komme frem til de helt store chancer. Tættest på var David Silva, da han i forbindelse med et indlæg på akrobatisk vis sparkede bolden over mål.

Iran overlevede dog til pausen. Første halvleg endte således 0-0.

Efter pausen fortsatte kampbilledet ufortrødent. Spanien etablerede et markant pres på Iran, og kun få minutter inde i 2. halvleg kom kampens hidtil største chance så, da Sergio Busquets forsøgte sig fra distancen. Den iranske keeper, Alireza Beiranvand, afværgede dog skudforsøget.

Få minutter senere kom scoringen så. Efter flotte kombinationer blev bolden spillet frem til Diego Costa, der på lidt heldig vis fik sendt bolden i nettet. 1-0 til Spanien.

Iran kunne derfor heller ikke længere nøjes med at parkere bussen, og de kom da også mere frem på banen. Med en lille halv time igen var det tæt på at føre til en udligning.

Iran fik nemlig sendt bolden ind bag David de Gea efter en del tumult ved en standardsituation, hvilket førte til eurforiske jubelscener ved det ene hjørneflag, hvor hele den iranske trup lå i en kæmpe bunke. De ænsede dog ikke, at kampens dommer, Andres Ismael Cunha Soca, allerede havde markeret for offside, og at målet derfor var annulleret.

Scenerne blev kun endnu mere kaotiske umiddelbart efter, da dommen skulle efterses af VAR-dommerne. Efter adskillige nervepirrende sekunder i uvished, viste kendelsen sig dog at være korrekt, og Spanien slap derfor med skrækken.

Iran truede det spanske mål flere gange yderligere, men det blev ikke til mere, og Spanien vandt derfor kampen med 1-0.