Generelle

Der kommer altid en sæson og en angriber til

Manchester United-fan Christian Fahnøe kalder Dimitar Berbatov for et dyrt, men godt valg.

En ny sæson står for døren, men de fleste Unitedfans tænker nok på, om der også står en ny angriber på den anden side af døren. For hvis man gør Uniteds trup op i kæder, kan der vel ikke herske meget tvivl om, at der mangler en ny angriber til truppen.

Pt. er der 3 målmænd, 9 forsvarer, 6 centrale midt, 5 wings og kun 3 angribere. Med de 3 angribere menes Tevez og Rooney, mens Saha og Campbell kun tæller for en halv hver. Saha altid er skadet, og Campbell først skal vise, at han er god nok til Premier League.

Så er der nok nogen der vil sige, at vi klarede det sidste år med Rooney og Tevez alene. Det er også rigtigt, men en klub som United skal have 3 klasseangriber og så vil Campbell være god nok som 4. angriber. Sidste år var vi også heldige med, at Rooney og Tevez ikke fik nogle længerevarende skader, og at Ronaldo spillede som verdens bedste fodboldspiller og scorede nok mål for sig selv, så han erstattede den manglende angriber. Men vil heldet og dygtigheden vil være den samme i denne sæson? Dette kan ikke implicit forventes, specielt ikke i en sæson hvor alle hold vi møder kun har ét eneste ønske: Besejre de engelske og europæiske mestrer.

Med kun to angribere virker det nærmest umuligt, at vi som den første klub nogensinde forsvarer Champions League i den efterfølgende sæson.

Som Unitedsupportere er vi modsat de to øvrige tophold i England, også vant til at se offensivt og angribende fodbold. Ja, vi har det vel som nærmest en et ærende fundament i klubbens sjæl.

Så lad os så stille de nødvendige krav: Ud med Saha (please en eller anden køb ham nu!!) og tilføj truppen en ny angriber af anderledes klasse.

Hvem skal denne nye angriber så være? Der har været mange bud over det sidste års tid, og vi vil her plukke nogle af de navne ud, der hele sommeren har spøgt i mediemøllen.

Roque Santa Cruz, 27 år, Blackburn:

En moden angriber der på et år har vist, at han kan scorer mange mål i Premier League for Blackburn. Han vil umiddelbart give United noget mere i hovedspillet ved indlæg i feltet. Et af de punkter hvor Rooney og Tevez ikke har deres største kompetencer.

Prisen for Santa Cruz vil bestemt også være til at betale, da han ifølge diverse medier vil koste United omkring 150 mio. kr. Ulempen er dog at Santa Cruz primært er en targetspiller, og det vil gøre Uniteds spil mindre dynamisk i forhold til dobbeltsæsonens nærmest 4-6-0 opstilling med to meget fleksible angribere.

Klaas Jan Huntelaar, 25 år, Ajax:

Scorer mål på samlebånd i den hollandske liga, og United har tidligere haft stor succes med at hente en anden topscorer der fra, så at det er en mindre liga, betyder ikke så meget. Det der derimod gør, at United ikke bør hente Huntelaar, er at han netop minder for meget om Ruud van Nistelrooy, og uden at sige et ondt ord om Ruud, så er spillet blevet væsentligt mere farligt uden en decideret boxspiller. Dette sammenkædet med det noget store prisskilt på 200 mio. kr. gør, at Huntelaar ikke virke som den optimale løsning (begge skribenter har dog før taget fejl.....).

Karim Benzema, 21 år, Lyon:

Ud over det noget skræmmende prisskilt på 250 til 350 mio. kr. og en svag indsats ved EM, hvor hele det franske hold endnu engang underpræsteret, så kunne Benzema meget vel være det helt rigtig købt for United.
Han er kun 21 år, og vil derfor passe godt ind med den nye generation. Han er på trods af sin størrelse meget dynamisk i spil, men kan også spille helt på toppen om nødvendigt, og så er han den eneste spiller, der formåede at scorer mod United i knock out runderne i Champions League. Her viste han, hvilket uhyggeligt godt aftræk han har, da Vidic tabte et enkelt skridt, og Benzema bankede bolden ind.

Dimitar Berbatov, 27 år, Tottenham:

Et andet rigtig godt valg ville være Berbatov, der har meget samme spille stil som Benzema, dynamisk bevægelig og hovedstødsstærk. Det der til med taler for Berbatov, er at han har allerede har vist, at han kan score i Premier League, og han kan være den rutinerede tredjemand, som Rooney og Tevez ville have godt af at få som angrebsmakker.

Det der derimod trækker lidt ned, er det eftersigende store beløb på omkring 280 mio. kr., som United skal betale for at få Berbatov fra Tottenham. Dette er mange penge for en 27-årig angriber, som ikke nødvendigvis har mere end et par år tilbage på højeste niveau.

Christian Fahnøe vil fremover blogge på tipsbladet.dk om sin passion for Manchester United og fodbold i særdeleshed.

Christian Fahnøe om sig selv: Sidder med i Manchester United Supporters Club danske styre, skribent på det skandinaviske Unitedmagasin US og er webredaktør på www.manutd.dk. Blev Manchester Unitedfan i 1985, da Big Norm scorede sejrsmålet i FA Cupfinalen. Jeg kunne huske, at Big Norm til vm i Spanien i 1982 var historiens yngste spiller vm-spiller. Verdens største talent måtte jo nødvendigvis spille for verdens bedste fodboldklub! Her mange år senere har jeg set de Røde Djævle live næsten 75 gange og lært, at klubben, udover dens fantastiske historie, også har den største fodboldsangbog og ikke mindst Eric the King Cantona.