• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Torsten Kjems Hansen

Daniel Agger sender Brøndby mod medaljerne

Daniel Agger sender Brøndby mod medaljerne
Illustration

Brøndby har begået Superligaens suverænt bedste handel, der både på kort og længere sigt, er guld værd.

Af Torsten Kjems Hansen

Daniel Agger forlod Brøndby tilbage i 2006 som prinsen, der havde kongeriget på Vestegnen for sine fødder. Nu er er han tilbage og bliver indsat som regenten, som for alvor skal genrejse riget, der har været så grueligt meget igennem i mens han har været væk. 

At det er lykkes at hente Daniel Agger er i sig selv sommerens suverænt største transferhistorie i Danmark, og her skal sportsdirektør Per Rud og ”klubejer” Jan Bech Andersen har voldsom stor kredit. For selv om Daniel Agger nok har haft et stærkt ønske om at vende tilbage til Brøndby, nu da udsigten til fast spilletid var blevet minimeret i Liverpool, ja så har det uden tvivl krævet fornemme forhandlingsevner fra Rud og Bech Andersen at få handlen lukket til alle danske parters tilfredsstillelse.

For mens Brøndby-fansene jubler, er der direkte måben i Liverpool, hvor fansene står uforstående overfor, hvordan Agger kan få lov at gå for en slik i forhold til, hvis Napoli eller en anden større europæiske klub ville hente danskeren .

Men lad forhandlingerne ligge og blot glæde os over, at Superligaen er har fået sig en dansk stjerne, der som udgangspunkt vil overstråle alle andre.

Brøndby har fået sig en reklamesøjle som ingen anden klub i ligaen ejer. Den danske landsholdsanfører tjekker ind på toppen af Superliga-hierarkiet og tilføjer en fantastisk værdi for Brøndbys genoprejsningsprojekt både når det kommer til at lukke nye sponsoraftaler men også omkring prestigen i at spille for et Brøndby-hold, der nu rummer navne som Agger, Elmander og Kahlenberg. 

Brøndby vil tilbage i Superligaens top, og med sommerens indkøb af Elmander og Agger har klubben taget et kæmpe skridt i den rigtige retning. Daniel Aggers klasse kan der ikke pilles ved, og hans ukuelige ro og coolness på og uden for banen, vil der ikke kunne rokkes ved i stil med da Brian Laudrup kom hjem som kæmpestjerne i FC København – for at floppe. 

Da Brøndby landede Thomas Kahlenberg blev han udråbt som støtten, de unge skulle læne sig op ad og som generalen, der skulle drive tropperne frem slag efter slag. Nok har Kahlenberg masser af store kvaliteter på banen, men lederegenskaberne er ikke en af de mest naturlige og største. 

Nu er den naturlige leder på banen kommet og ud over det spillemæssige løft i forsvaret og i spillet frem ad banen, vil Daniel Agger piske gejst, vilje og selvtillid ind i alle på holdet. Som han i årevis har gjort det i Livepool og ikke mindst på landsholdet. 

Selv har Agger udtalt, at kroppen er slidt efter de mange hårde sæsoner i Premier League, men en kamp om ugen i Superligaens noget lavere tempo, bliver ikke noget problem, og det er helt med rette, at bookmakerne med et slag sænkede oddset på Brøndby som dansk mester, da Agger-handlen blev en realitet. 

Brøndby skal vinde medaljer hvert år – det har bestyrelsen slået fast i den seneste halvårsrapport, og senest i 2018 skal guldet være tilbage på den københavnske vestegn. Daniel Agger bliver en uhyre vigtig brik i at nå ambitionerne, for han alene kan løfte holdet og klubben meget højt mod toppen af dansk fodbold. 

Nærmest lige meget, hvilke handler deadlineday kaster af sig i den danske Superliga, vil intet kunne overgå Aggers comeback til Superligaen.

Det er stort for ligaen, stort for klubben og stort for fansene.

Bravo Brøndby.  

Superliga

Mere Superliga

Fokus