Leder: Den bedste guldfinale i 15 år trods mislydene
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Leder: Den bedste guldfinale i 15 år trods mislydene

Der er en fantastisk spænding i Superligaen inden de to sidste spillerunder, men der har været knas undervejs i turneringen.

Bragt i Tipsbladet den 18. maj.

Bayern München blev tysk mester 7. april, Manchester City vandt Premier League med lokalrivalerne Manchester Uniteds nederlag 15. april, samme dag som Paris Saint-Germain igen blev fransk mester med en 7-1 sejr over det forsvarende mesterhold AS Monaco.

29. april blev FC Barcelona spansk mester.

Kun en sen opblomstring og en fortjent sejr på Juve Arena til Napoli genoplivede kampen om det italienske mesterskab, og billedet med suveræne mesterhold i de største europæiske ligaer er et dybt alvorligt problem for fodboldspillet og en del af forklaringen på, FIFA måske får held til at starte et kraftigt udvidet klub-VM fra 2021 med opbakning fra hemmelige milliard-investorer.

Så er der straks mere spænding i Superligaen.

Intet havde været lettere eller mere oplagt, hvis FC Midtjylland var gået i stå efter det knusende hjemmebanenederlag til Brøndby i sidste måned og en efterfølgende uafgjort i Aalborg. Men det gjorde holdet ikke, og for mig at se er det FCM’s fortjeneste og ikke Brøndby-gummiben, der giver os en dramatisk guldduel i de 80 kommende timer.

FC Midtjylland har en svær kamp i Parken fulgt op af et besøg af AC Horsens på mandag, et Horsens-mandskab som Brøndby møder i aften fredag, før AaB er gæster på Brøndby Stadion mandag aften.

Selvom Brøndby med rette betragtes som favorit på grund af midtjydernes kamp i Parken, er det lidt af en drømme-afslutning på sæsonen for de to klubber men også deres kolleger i rækken og for Divisionsforeningen, der har fået alle kløene for tilskuerkrise og en meget uheldig sidste spillerunde i grundspillet, selvom det var klubberne i Superligaen og 1. division, der i sidste ende stemte for strukturen.

Man mindes Mads Jørgensens udligning i Parken i 2002 og Hjalte Bo Nørregaards scoring i sidste minut på Brøndby Stadion i næstsidste spillerunde året efter.

Derfor er det også brandærgerligt, at næstsidste spillerunde ikke i det mindste er timet sådan, at de to guldaspiranter på 79 point efter 34 runder spiller samtidig.

FC Midtjylland møder FC København klokken 18, mens Brøndby IF spiller klokken 20, hvilket for mig virker uklogt efter sæsonens strukturballade og er en lille fordel for Brøndby, der i sagens natur kan leve med uafgjort, hvis FC Midtjylland taber i Parken.

SønderjyskE’s overgivelse på MCH Arena i slutminutterne af sidste runde i grundspillet kan desværre også farve sæsonfinalen en smule.

Bliver FC Midtjylland mester, kan Brøndbys fans med rette spørge, om ikke FC Midtjyllands sejr 18. marts, der også var bekvem for modstanderen SønderjyskE, og dermed et særdeles uheldigt element i den nye Superliga-struktur var med til at koste dem DM.