Mon Guardiola kan få briterne til at genoverveje juleprogrammet?
Foto: Getty Images
Generelle

Mon Guardiola kan få briterne til at genoverveje juleprogrammet?

Manchester Citys manager Pep Guardiola langer ud efter det kompakte juleprogram - og er der noget om snakken?

Otte kampe på 23 dage, fire af dem i løbet af 10 jule- og nytårsdage, og skader til Gabriel Jesus, Kyle Walker og måske Kevin De Bruyne i de 10 sidste hektiske dage. Så sagde City-manager Josep Guardiola fra.

”Jeg forstår, at The show must go on, men det her er ikke normalt, de må få det under kontrol. De beskytter ikke spillerne, som er de folk, vi møder op for at se. Det er ikke managerne eller pressekonferencerne. Her i England beskytter man ikke spillerne, man er nødt til at se på kvaliteten, ikke kvantiteten,” sagde Josep Guardiola efter 3-1 sejren over Watford tirsdag aften, hvor Kyle Walker gik ned med en skade i slutfasen.

I Bundesligaen har man 3½ uges pause, Paris Saint-Germain med de store Champions League-ambitioner har tre ugers pause i Ligue 1, og i La Liga har FC Barcelona og Real Madrid 2½ uge omkring jul og nytår, hvis vi ser bort fra Copa del Rey-kampe mod hold fra lavere divisioner i denne uge.

Selv italienerne, der spiller gennem jul og nytår, holder sig til weekendkampe.

Manchester City har yderligere otte kampe, før de 13. februar møder Basel, og når dermed op på 16, siden de tabte til Sjakhtar Donetsk i den sidste puljekamp i Champions League.
FC Barcelonas tilsvarende tal er 12, hvoraf to kampe er Copa del Rey-kampe, og PSG vil også have haft 12 kampe, heraf to ligegyldige pokalkampe, før de skal spille ottendedelsfinale mod Real Madrid.

Hvis man vil undgå, Manchester City og en række andre globale superklubber om få år har trupper på 40-50 spillere, er en ensretning af kampprogrammet en god idé.

I det mindste kunne man skære to kampe i jule- og nytårsprogrammet væk – her kunne briterne sagtens følge Superligaens model og sprede kampe yderligere ud, hvis man absolut skal please tv-selskaberne og have kampe hver dag.