Bundesliga

Andersen: Brøndby er min klub

Stephan Andersen glæder sig til at opleve stemingen på Faxe-tribunen og håber at spille sig nærmere landsholdet.

Han er netop officielt blevet Brøndbyspiller, og målmand Stephan Andersen ser frem til at komme i gang med sit nye job på Vestegnen.

- Jeg glæder mig til at spille noget fodbold, opleve stemningen og se fansene gå amok på Faxe-tribunen, siger Stephan Andersen til Ekstra Bladet

Målmanden er skiftet fra Premier League klubben Charlton tilbage til Brøndby, hvor han blev fundet for let i ungdomsårene og røg videre til først Hvidovre og siden AB. Alligevel føler Stephan Andersen noget helt specielt for Brøndby.

- Jeg har altid fulgt tæt med i Brøndbys op- og nedture, for hvis jeg skal vælge, hvilken klub, der er min i Danmark, så vil jeg sige, det er Brøndby, siger han.

Brøndbys normale førstemålmand, Casper Ankergren, er på vej væk fra klubben, og derfor tyder alt på, at Stephan Andersen er helt sikker på at erobre pladsen på holdet, men den 25-årige målmand er ikke sikker på, hvordan Brøndbys fans kommer til at mærke forskel på målmandsskiftet.

- Det er svært at sige, for jeg ved ikke, hvordan de opfatter Casper Ankergren. Men jeg håber da, at jeg via min gejst og udstråling kan give holdet og publikum noget gejst, vilje og gå-på-mod. Jeg kan sagtens finde på at gejle publikum op under kampen, for det er kun i holdets tjeneste, siger Stephan Andersen.

Selv om der endnu går måneder, før han vil spille sin første SAS Liga-kamp for Brøndby, håber Stephan Andersen, at skiftet tilbage til dansk fodbold vil være til gavn for de personlige målsætninger.

- På den korte bane er min målsætning at få gang i Brøndby-holdet igen og forhåbentlig kravle lidt op i tabellen. På længere sigt er det at lave så gode præstationer, at jeg kommer ind i landsholdsvarmen igen, siger Stephan Andersen.