Mathias Greve sigter mod OB-gennembrud
Foto: Anita Graversen/Polfoto
Superliga

Mathias Greve sigter mod OB-gennembrud

Mathias Greve er gradvist kommet til at spille en større og større rolle i OB - nu jagter han det helt store gennembrud.

Mathias Greve kom til OB som 11-årig og er dermed et produkt af klubbens egen talentudvikling. I januar forlængede han sin aftale med fynboerne, og i denne sæson har den talentfulde offensivspiller allerede markeret sig med et mål og en assist. Og Greve håber, at dette for alvor bliver sæsonen, hvor han går fra breddespiller til fast mand i OB.

- Det sigter jeg helt klart efter og håber på. Jeg synes, jeg har haft nogle fine indhop i de kampe, vi har haft indtil videre. Jeg ved også, der er nogle ting, jeg skal arbejde med, før det endelige gennembrud kan komme. Først og fremmest skal jeg spille mig ind i start 11 her, og derefter er chancen for det endelige gennembrud, hvis man kan kalde det det, selvfølgelig større, siger Mathias Greve til tipsbladet.dk og tilføjer: 

- Jeg har altid haft en fornemmelse af, at klubben har troet på mig, hvilket den tre-årige aftale også bekræfter. Jeg spillede også mange kampe under Ove Pedersen, men i forhold til starten af sidste sæson, er det klart, at det kunne se ud til, at jeg skal have en større rolle i denne sæson. Det er også klart nok - i sidste sæson vidste klubben ikke, hvor jeg stod i forhold til Superliga-niveau. Rollen skal naturligvis også gerne vokse jo mere moden, jeg bliver som fodboldspiller.

Han er bevidst om, at det kræver hårdt arbejde at blive en fast del af OB-mandskabet.

- Især formmæssigt er der meget, jeg skal arbejde på. Det er først, når jeg har fået bygget det på, at det endelige gennembrud kan komme, men jeg synes, der er lagt i kakkelovnen til noget, der kan blive rigtig godt, siger han.

Mathias Greve beskrives som offensivspiller, og det er der en rigtig god grund til. Han er nemlig lidt af en altmuligmand på OB-mandskabet og kan således spille flere positioner. 

- Det er rigtigt, at der har været lidt problemer med at finde den helt rigtige position til mig. Under Ove (Pedersen, red.) spillede jeg midtbane, da vi var fem nede bagved. Under Kent Nielsen har jeg spillet mere ude på kanten og kan egentlig også spille andenangriber oppe foran. Så der er mange strenge at spille på i forhold til position, men i det ideelle for mig vil nok være som offensiv midtbane i en 4-3-3-formation. I OB er det noget kant eller angrber, der passer mig bedst, siger Mathias Greve.

20-årige Mathias Greve har spillet 20 Superliga-kampe for OB.