Åge Hareide vil se hjerte, passion og fight på landsholdet
Foto: Philip Davali/Polfoto
Superliga

Åge Hareide vil se hjerte, passion og fight på landsholdet

Åge Hareide har valgt kampe mod Island og Skotland for at teste spillernes passion.

Når det danske landshold møder Island senere på måneden i Åge Hareides første landskamp, er det ikke bare en ligegyldig testkamp. 
 
For det første er det Hareides første landskamp, og for det andet, findes der ingen kampe, hvor resultatet er ligegyldigt. Det fastslår nordmanden selv, for han vil have sejre – også i testkampene. 
 
- Man lærer kun af at vinde. Man lærer meget lidt af at tabe. Hvis vi slår Island, kan jeg sige, at vi er godt undervejs. Hvis vi ikke gør det, får jeg et hav af spørgsmål om, hvem der skal spille næste gang og så videre, siger Åge Hareide til tipsbladet.dk.
 
Det betyder meget for ham at få en god start som landstræner, og derfor vil han se et landshold, der viser gejst og vilje til at vinde. 
 
- Det er jeg helt enig i. Man kan ikke bestille en sejr, og jeg ved godt, at ikke alt vil fungerer fra start. Men vi kan se efter, om der er gejst på holdet. Vi har valgt Island og Skotland som modstandere, fordi vi ved, at vi får kamp. Vi får kamp med de hold. De kan i hvert fald fighte, så det må vi også vise. Det er det vigtigste, vi kan gøre i de her kampe. Vi må se, hvor dygtige vi bliver, og hvor godt vi fungerer sammen, men det bliver spændende, siger landstræneren. 
 
Han understreger, at han vil se passion hos landsholdsspillerne. 
 
- Jeg vil se noget hjerte. Jeg vil se, at hjertet hænger langt ud af ærmerne. Det handler meget om det. Når jeg taler med de ældre spillere, og de fortæller, at de stadig har lyst til at være med og bidrage til at vi får et godt landshold igen, bliver jeg meget glad. Det betyder, at vi har den rette indstilling. Hvis mange har den rette indstilling, vil det smitte af på de andre, og så må vi sætte et hold, der er klar til at gå ud og spille for Danmark, siger Åge Hareide. 
 
Danmark møder Island den 24. marts i Herning, mens Skotland er modstanderen på udebane få dage senere.