Det store overblik: Kampen om medaljerne
Foto: Tobias Nicolai/Polfoto
Superliga

Det store overblik: Kampen om medaljerne

Før sidste spillerunde i Superligaen er der stadig spænding om, hvem der skal have medaljer. Vi gennemgår her de forskellige scenarier.

Mesterskabet er FC København for længst løbet med, og det har også længe været på plads, at Hobro IK er denne sæsons eneste nedrykker fra Superligaen.

Men der er alligevel flere ting på spil, når Superliga-klubberne for sidste gang i denne sæson går på banen på søndag. Og det er især kampen om metal, der er på spil, så vi har derfor besluttet os for lige at løbe de klubber igennem, der har noget på spil.

Sidste rundes program - kamptidspunkt søndag klokken 17.00:
OB - AaB
Brøndby IF - SønderjyskE
Randers FC - Esbjerg fB
FC Midtjylland - FC Nordsjælland
FC København - AGF
Viborg FF - Hobro IK

Allerede nu ved vi, at FC København vinder Superligaen, at AaB slutter som nummer fem, at Esbjerg slutter som nummer 11, og at Hobro rykker ud.

Kampen om ottendepladsen: FC Nordsjælland, AGF og Viborg FF kæmper om at blive nummer 8, 9 og 10 i tabellen. Aktuelt er FCN nummer 8 med 38 point, mens AGF ligger nummer 9 med 37 point - samme pointantal som Viborg, der er 10.

FCN kan med en sejr i Herning sikre pladsen som nummer 8, mens uafgjort er nok, hvis AGF og Viborg ikke vinder. Taber både AGF og Viborg, er FCN sikker på ottendepladsen. Omvendt vil point til AGF og/eller Viborg betyde, at FCN skal have samme antal point for ikke at rykke ned i tabellen. Klubbens målscore er dårligere end både AGF's og Viborgs. Med sejr til AGF og/eller Viborg vil de to klubber rykke frem i tabellen, hvis FCN ikke vinder. Viborg skal have flere point end AGF i sidste spillerunde for at gå forbi Riddersholms mandskab på grund af målscoren.

Kampen om sjettepladsen: Randers har med 44 point aktuelt 6. pladsen i Superligaen, men fynske OB kan gå forbi Randers. OB, der ligger nummer 7 i tabellen, har lige nu et point færre end Randers. Randers er hjemme mod Esbjerg og vil med en sejr sikre sjettepladsen. Uafgjort er nok, hvis OB ikke vinder, og med et Randers-nederlag på to mål eller færre vil OB-uafgjort ligeledes være nok til at holde på sjettepladsen for Randers på grund af en bedre målscore. Omvendt kan OB tage sjettepladsen med en sejr, hvis Randers ikke vinder, ligesom uafgjort til OB er nok for fynboerne, hvis Randers taber med tre eller flere mål.

Kampen om anden-, tredje- og fjerde-pladsen: SønderjyskE ligger aktuelt nummer to med 59 point, mens FC Midtjylland er nummer tre med 56 point og med Brøndby på fjerdepladsen med 54 point. SønderjyskE, der bliver to eller tre, er ude mod Brøndby, og med point i den kamp er klubben sikker på sølvmedaljer. Det er sådan set ret simpelt. Selv med nederlag bliver klubben nummer to, hvis FC Midtjylland ikke vinder hjemme mod FC Nordsjælland.

For FC Midtjyllands vedkommende kan det blive til både en anden-, tredje- og fjerde-plads. FCM bliver nummer to med en sejr hjemme over FC Nordsjælland, hvis Brøndby samtidig besejrer SønderjyskE i Brøndby. Omvendt er sikker FCM sikker på at blive nummer tre i Superligaen, hvis klubben vinder eller spiller uafgjort hjemme mod FC Nordsjælland, fordi klubben har en markant bedre målscore end Brøndby. Taber FC Midtjylland hjemme til FC Nordsjælland, bliver klubben alligevel nummer tre, hvis Brøndby ikke vinder. Omvendt ender det med en fjerdeplads, hvis Brøndby vinder, og FC Midtjylland taber.

For Brøndbys vedkommende kan det blive til en tredje- eller fjerde-plads. Klubben bliver nummer fire, hvis det ikke ender med tre point mod SønderjyskE. Med en sejr over SønderjyskE bliver Brøndby nummer fire, hvis FCM får point mod FCN, mens en Brøndby-sejr og et FC Midtjylland-nederlag betyder, at Brøndby løber med tredjepladsen og bronzemedaljerne.

 

Der er altså fortsat meget på spil, når sidste runde fløjtes op søndag.