• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

En afgørende måned: FCK kan sætte konkurrenterne til vægs

En afgørende måned: FCK kan sætte konkurrenterne til vægs
Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Der venter fire meget spændende runder, hvor topholdene møder hinanden på skift, og hvor det især for SønderjyskE er op ad bakke.

Af Kenneth Jensen

Godt nok er der kun spillet tre kampe af denne sæsons Alka Superliga, og vi skal passe på med at konkludere for meget, men det er ikke for meget sagt, at FC København ser latterligt gode ud.

Ståle Solbakkens mandskab har ni af ni mulige point og tilmed en målscore på 11-0., og selv om FC Midtjylland og Brøndby IF ligner udfordrere til FC København med syv point i tre kampe, er det i de næste tre-fire kampe, de skal vise det.

De tre tophold møder nemlig hinanden på kryds og tværs, og med respekt for FC Nordsjælland, Esbjerg fB og Silkeborg IF, som har mødt to af de tre hold, er det mod hinanden, at de tre klubber skal måle sig.

Indtil videre har FCK slået Lyngby, Esbjerg og FC Nordsjælland, mens FC Midtjylland har spillet uafgjort med Randers og slået FC Nordsjælland og Silkeborg. Brøndby IF har sejre over Esbjerg fB og Silkeborg, mens det senest blev til 2-2 mod AC Horsens.

Søndag kommer første fornemmelse af, hvem der er stærkest af FC Midtjylland og Brøndby, når de to hold mødes i Herning. Samme dag møder FC København SønderjyskE på udebane i det, der kan blive en drilsk udekamp.

Ugen efter hedder den FC København - FC Midtjylland, mens Brøndby får besøg af SønderjyskE. Og i runde seks FC København - AaB, AGF - Brøndby og FC Midtjylland - SønderjyskE. I runde syv venter så 'derby'-ugen, hvor Brøndby IF får besøg af FC København, og hvor Viborg møder FC Midtjylland.

Med andre ord er det fire fede uger, der venter toppen af danske fodbolds bedste række, men også fire uger, hvor FC København kan have kørt de andre konkurrenter i sænk, og hvor gassen kan gå af ballonen i topppen af Superligaen. Vinder FCK alle fire kampe, vil elastikken springe til både FC Midtjylland og Brøndby IF, og det vil være markant efter kun syv runder.

Omvendt vil det for alvor blive interessant, hvis medaljebejlerne får point eller slår FCK, fordi det i den grad vil åbne spillet i toppen - eller hvis vi tager en anden diskurs - fordi FCK ikke er stukket af endnu.

Indtil nu har jeg har set et FCK-hold, som ingen af de andre i Superligaen kan bide skeer med.

Måske kan Brøndbys totaltfodbold overraske Ståle Solbakkens mandskab - omvendt kan BIF også sagtens blive flået i stykker.

Måske har FC Midtjylland fornyet energi og gejst mod FC København - det kan omvendt også gøre for ondt, at klubben er uden den solgte Pione Sisto og den skadede profil Tim Sparv.

Der er mange spændende historier i de næste uger, hvor jeg også er spændt på at se, om SønderjyskE kan rejse sig. Jeg har min tvivl, fordi klubben har Europa i hovedet, hvor SønderjyskE indtil videre har været en glimrende repræsentant for dansk fodbold, og fordi det er topholdene, der venter.

Taber SønderjyskE de tre kommende kampe til FCK, FCM og Brøndby, hvilket ikke er helt usandsynligt, vil klubben blot have tegnet sig for ét point i de første seks runder, når Esbjerg fB gæster Haderslev i uge syv. Der er altså også meget på spil for SønderjyskE.

Det kan godt komme til at gøre ondt.

Den måde, kampprogrammet er skruet sammen på de næste tre runder betyder også, at vi får vigtige kampe om bundpladserne i Superligaen. Silkeborg - Lyngby i den kommende runde, Horsens - Silkeborg i runde fem. I runde seks mødes Horsens og Lyngby, mens Viborg og Silkeborg mødes. Og så er der Esbjerg, der har AGF hjemme, AaB ude, OB ude i de kommende tre kampe.

Der er meget at se frem til, synes jeg.

Se selv kampprogrammet herunder:

Superliga

Mere Superliga

Fokus