FCK skal gøre FCM kunsten efter mod APOEL på Cypern
Lars Poulsen/Polfoto
Champions League

FCK skal gøre FCM kunsten efter mod APOEL på Cypern

FC København møder i aften APOEL Nicosia på Cypern i en skæbnekamp, der skal afgøre, hvem der kommer i gruppespillet i Champions League.

FC København skal i aften spille sig i Champions League-gruppespillet. Kravet er, at Ståle Solbakkens udvalgte kan forsvare den 1-0-føring, de har fra første opgør i København, hvor Andrija Pavlovic blev matchwinner i første halvleg. Men hvad er APOEL Nicosia egentlig for en størrelse? Tipsbladet.dk har set nærmere på det cypriotiske storhold og de generelle cypriotiske opgør mod danske modstandere.

Udover FCK's kampe i denne sæson, mødte et dansk hold sidst et cypriotisk, da APOEL slog FC Midtjylland ud af Champions League-kvalifikationen på reglen om udebanemål i august sidste år. APOEL vandt 2-1 i Herning, imens FCM vandt 1-0 i Nicosia. 

Statistikken for danske klubber mod hold fra Cypern ser således ud: 11 kampe er der spillet, som fordeler sig på fem danske sejre, tre cypriotiske og tre uafgjorte - inklusiv FCK's sejr mod APOEL i sidste uge.

Kigger man på hjemme-/udebanestatistikken ser det meget lige ud. Hjemmestatistikken siger tre sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag, hvor udebanestatistikken siger to to sejre, en uafgjort og to nederlag. Målscoren fordeler sig på 15-12 i dansk favør, og er 10-3 på dansk grund og 5-9 på cypriotisk grund. 

FC Midtjylland gjorde det sidste år, da de vandt på Cypern, og nu skal FCK altså forsøge at spille sig videre med en 1-0-føring i baggagen. Aftenens brag spilles på Neo GSP Stadium klokken 20.45 dansk tid.