FC Midtjylland om Mabil-udvikling: Ligner den spiller vi købte i Australien
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Midtjylland om Mabil-udvikling: Ligner den spiller vi købte i Australien

Awer Mabil har udviklet sig markant i Esbjerg fB, og med glæde følger de med i FC Midtjylland, der fortsat ejer spilleren.

Han fik det ikke til at fungere i FC Midtjylland, men i Esbjerg fB har Awer Mabil vist det potentiale, der fik FC Midtjylland til at investere i offensivspilleren for halvandet år siden.

Den 21-årige offensivspiller, der blev hentet i australske Adelaide, blev før denne sæson udlejet til Esbjerg fB, og den lejeaftale har været gavnlig for Esbjerg fB, Awer Mabil og FC Midtjylland.

Til sommer er planen så, at Awer Mabil vender tilbage til FC Midtjylland, når lejeaftalen med Esbjerg fB udløber. Og det bliver en bedre, mere erfaren og mere selvtillidsfyldt spiller, der vender hjem.

- Vi er rigtigt stolte over at se Mabil tage de skridt, han tager. Han havde ikke den bedste mulighed for at slå igennem i FC Midtjylland af forskellige årsager, men i Esbjerg har han grebet chancen, og han har ikke bare udviklet sig til en Superligaspiller, men også til en Superligaprofil. Han gør det godt. Nu så jeg ikke selv Esbjergs kamp mod SønderjyskE, men jeg kan forstå, at han var involveret i et mål og selv scorede, siger FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, til tipsbladet.dk.

Mabil har indtil videre været et glimrende bevis på, hvordan alle parter kan få noget ud af en lejeaftale, og nu håber FC Midtjylland, at udviklingen fortsætter, så kantspilleren, der også kan spille i angrebet, kan presse sig på, når han returnerer til Herning og Ikast til sommer.

- Han er kampafgørende, og han har fået selvtilliden tilbage. Det ligner den spiller, vi købte i Australien, og vi er glade for at se ham blomstre. Det er perfekt for vores unge spillere, når de kan komme ud på græs andet steds, siger Claus Steinlein.

Awer Mabil er på en kontrakt med FC Midtjylland, der løber frem til sommeren 2020.