Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-anfører: Aldrig plads til en offday

Johan Larsson sætter nogle ord på, hvor meget det kræver at spille i Alexander Zornigers system.

Brøndby IF har som bekendt skiftet formation under Alexander Zornigers ledelse i denne sæson, således holdet nu spiller med en diamant på midten og uden kantspillere. Det vil sige, at bredden på holdet skal komme fra de to backs, der mere eller mindre skal løbe frem og tilbage langs sidelinjen i 90 minutter.

Brøndbys højre back, Johan Larsson, fastslår, at det er markant anderledes at spille positionen i denne sæson i forhold til under Thomas Franks ledelse.

- Jeg løber flere meter, tror jeg. Det kræver virkelig meget at spille i det her system. Det er i virkeligheden lidt svært at forklare, men det er et vanskeligt system at komme ind i, når man ikke er vant til det, for det kræver utrolig meget af din kapacitet. Du må aldrig have en offday eller have trætte ben, for så går det bare ikke, siger Johan Larsson til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Man skal hele tiden være klar til at give sig 100 procent og tage en masse sprints, og det er lidt essensen - at man skal tage de her hurtige løb, selv om det kan virke håbløst. Det kræver han af sine spillere, og det er en sjov måde at spille på, når det fungerer.

Johan Larsson og Brøndby IF indleder slutspillet på søndag med en hjemmekamp mod FC Midtjylland.