Rasmus Festersen om taktisk udskiftning: En del af gamet
Lars Rønbøg / Getty Images
Superliga

Rasmus Festersen om taktisk udskiftning: En del af gamet

Efter Frederik Tingagers udvisning efter en halv times spil mod Randers blev Rasmus Festersen offer for en taktisk udskiftning.

OB tog i går tre vigtige point i gruppespillets pulje 1, men der var bump på vejen. Efter en halv time, da OB var foran 1-0 på en flot Rasmus Jönsson-kasse, fik hjemmeholdet fra Fyn smidt Frederik Tingager direkte i bad for en forseelse i feltet. Og ikke nok med, at Tingager måtte gå tidligt i bad, så fik gæsterne også tildelt et straffespark. Sten Grytebust snuppede dog straffesparket, men kort efter kom der spillermæssige konsekvenser.

Angriberen Rasmus Festersen blev offer for en taktisk udskiftning, fordi Kent Nielsen valgt at sætte en ny midterforsvarer ind i stedet for Festersens offensive kræfter.

Men der er intet ondt mellem angriberen og træneren efter udskiftningen.

- Det er jo en del af gamet, og det er jeg selvfølgelig helt indforstået med. Det er tusind gange værre, når man sidder med nerverne udenpå tøjet, og man ser afslutningen udefra, end hvis man er med på banen. Mentalt var det en rigtig god sejr at få for os, og det var tre vigtige point, siger Rasmus Festersen til klubbens hjemmeside.

Kampen ændrede billede efter udvisningen, hvor Randers satte sig på tingene. At OB kunne få point - og hele tre af slagsen - efter kampen, er ifølge Rasmus Festersen en helt bestemt spillers fortjeneste.

- Den sidste time var jo et såkaldt powerplay, hvor de spillede 11 mod 10, og de havde bolden meget. Randers har også de chancer, der skal til for at vinde kampen, men vi har heldigvis en målmand, der er i absolut særklasse – og han reddede point hjem til os i går aftes.

Med de tre point i banken har OB-spillerne selvtillid, men de skal passe på med at blive for længe oppe på skyen. Allerede på søndag har Randers nemlig mulighed for revanche, når OB gæster Kronjylland. Om den kamp siger Rasmus Festersen således.

- Kampen på søndag bliver sandsynligvis anderledes, så man kan ikke tage meget mere end den første halve time med til næste kamp, men det bliver en helt anden kamp med et helt andet udgangspunkt.

Forud for kampen har Randers 37 point i pulje 1. Efter dem ligger OB med 35, mens AC Horsens ånder dem i nakken med 33 point. Sidst er Esbjerg med 25 point.