Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bundesliga-svensker vil slå de Bruyne-rekord: Realistisk er det muligt

Emil Forsberg er tæt på at slå rekorden for flest assists i Bundesligaens historie, men det kræver, at han slutter sæsonen godt af.

I Bundesligaen har RB Leipzig taget alle med storm. De ligger på nuværende tidspunkt nummer to med 61 point, og dermed har de allerede nu sikret sig en plads i næste sæsons Champions League-kvalifikation - som minimum. De kan også sagtens nå at kvalificere sig direkte. En af de spillere, der har en stor aktie i de resultater, er den svenske offensivspiller Emil Forsberg.

Forsberg, der både kan spille på kanten og centralt på den offensive midtbane, har været et assist-monster i denne sæson, men lige præcis hvor mange det er blevet til, ved han ikke. Og det er han ikke ene om ikke at vide, fordi Bundesligaen og Bild har to forskellige tal.

- Jeg siger, at jeg har lavet 15 assists. Det regner jeg ud fra, fordi det er bedre at forvente mindre. Men jeg ved ikke, hvilken der er rigtig, siger Emil Forsberg til Fotbollskanalen.

- De Bruyne lavede 18 assists, siger Bundesligean, mens Bild siger 21. Hvis man regner med Bundesligaens tal, har jeg 15 og han lavede 18, hvilket betyder, at jeg har tre assists tilbage. Så kan man begynde at tale om, at han spillede flere kampe, fordi jeg har haft karantæne i tre og misset nogle andre.

Om den svenske spiller, som er holdkammerat med danske Yussuf Poulsen, når at slå rekorden vides ikke. Men han mener i hvert fald selv, at det er en mulighed.

- Realistisk er det muligt. Jeg vil slå rekorden. Hvorfor ikke? Hvis du har muligheden, må du prøve. Jeg vil slå den.

I de resterende fem spillerunder i Bundesligaen mangler klubben Schalke, Ingolstadt, Hertha Berlin, Bayern München og Frankfurt.