Siii! Ronaldo-kasse nok til Portugal-sejr

Portugal er tæt på at booke billet til semifinalen i Confederations Cup, efter den portugisiske stjerne Ronaldo scorede og sikrede Portugal en sejr på 1-0 over værtsnationen Rusland.

Det lignede til tider en sommerkamp uden meget på spil, da Rusland og Portugal tidligere onsdag mødtes i Confederations Cup, der denne gang spilles i Rusland, et år før VM skal spilles samme sted.

Værtsnationen kunen dog ikke gøre noget ved europamestrene fra Portugal, der takket være et Ronaldo-mål tidligt i første halvleg vandt med 1-0. Med sejren skal Portugal bare have et point i sidste gruppekamp mod New Zealand for at sikre sig billet til semifinalen.

Det var en første halvleg, hvor Portugal sad på det meste, og hvor Cristiano Ronaldo havde muligheder for at komme yderligere på tavlen.

Allerede efter ni minutter af opgøret måtte publikum på Spartak Arena se Igor Akinfeev hente bolden ud af nettet, i det Cristiano Ronaldo på bagerste stolpe headede et indlæg i nettet. Målet får måske folk til at tale om andet end skattefusk og klubskifte for en stund. Samtidig satte målet satte en dæmper på et opgør, der hverken var velspillet eller interessant i første halvleg.

I anden halvleg åbnede kampen mere op. Der var intensitet, og der var chancer til begge hold.

Ronaldo skulle midt i anden halvleg have scoret til 2-0, men han misbrugte en god hovedstødsmulighed. Det samme gjorde Andre Silva, da han kort inde i anden halvleg fremtvang en fremragende redning fra den russiske keeper Igor Akinfeev, der akkurat fik lappen på Silvas hovedstød.

Russernes største chance i kampen kom i dommerens tillægstid, men et hovedstød efter et hjørnespark blev headet over målet, og således blev russernes sidste og største chance misbrugt.

Det endte med en sejr til Portugal på 1-0.

Med de tre point står Portugal nu noteret for fire point efter to kampe, efter holdet spillede 2-2 med Mexico i første runde i gruppen. Som sagt vil uafgjort mod New Zealand være nok til at sikre en plads i semifinalen. Senere onsdag mødes Mexico New Zealand.