Video : Tipsbladet
Landshold

UEFA bekræfter: Åbner sag mod Danmark for aflyst landskamp

Helt som ventet har UEFA indledt en disciplinærsag mod DBU, efter kvindelandsholdet udeblev fra fredagens VM-kvalifikationskamp mod Sverige. En afgørelse findes midt i november.

Dagene midt i november kan blive nogle rigtig gode eller rigtig dårlige for dansk fodbold. Den 14. spiller herrelandsholdet den afgørende VM-playoffkamp mod Irland, og den 16. falder dommen, efter kvindelandsholdet i fredags udeblev fra VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

UEFA bekræfter på forbundets hjemmeside, at det har indledt en disciplinærsag mod DBU, efter de danske kvinder ikke stillede op mod deres svenske naboer. Som ventet er DBU under anklage for brud på artikel 24 i UEFA's regelsæt, der handler om udeblivelser, eller hvis en kamp på anden måde ikke kan spilles til ende.

Forbundet oplyser desuden, at dets kontrol-, etik- og disciplinærkomité vil håndtere sagen, når den mødes den 16. november. 

Det er ikke kun kvindelandsholdet, der risikerer at bøde for udeblivelsen ved eksempelvis en pointstraf i VM-kvalifikationen eller ligefrem diskvalificering fra turneringen. Hele dansk fodbold kan ende med at blive taberen.

Som BT skrev i sidste uge, kan det komme til at koste DBU mellem 10 og 15 millioner kroner, da strafferammen åbner op for, at UEFA kan tilbageholde støttemidler til forbund, der overtræder reglerne. 

Går DBU glip af eksempelvis 15 millioner kroner, forsvinder omkring 10 procent af unionens årlige indtægt baseret på seneste regnskab.

Fodboldkvinderne spiller i aften VM-kvalifikationskamp mod Kroatien, efter spillerne og DBU er blevet enige om en delaftale, så kampen kan blive afviklet. Parterne mangler dog stadig at blive enige om en permanent aftale.