Optakt: FC København - FC Sheriff
Foto: Getty Images
Europa League

Optakt: FC København - FC Sheriff

Får FC København et plaster på såret og avancerer fra gruppespillet i Europa League? Svaret kommer torsdag aften, når FC Sheriff gæster Telia Parken.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Serdar Gözübüyük, Holland
På TV: 6'eren
Hashtag: #eldk

Få en bonus på 1.000 kroner hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
FC København:
Det mest positive for FC København dette efterår er, at det er ved at være slut. Der er ikke noget, der kan redde efteråret for løvernes vedkommende, men holdet kan få et meget fint plaster på såret torsdag aften, hvis FCK avancerer fra gruppespillet i Europa League.

Det kræver imidlertid en sejr over FC Sheriff, og hvis opgøret mellem FC Zlin og Lokomotiv Moskva ender uafgjort, skal løverne slå FC Sheriff med mindst to overskydende mål. 

FC København fik en skrækkelig optakt til Europa League-kampen ved at tabe 1-3 hjemme til FC Nordsjælland i Superligaen, og når man ser på tabellen i Europa League, står FCK blot noteret for en enkelt sejr i gruppespillet, selv om holdet på forhånd var topseedet. I den forstand er det egentlig utroligt, at løverne har så gode muligheder for at avancere.

Ståle Solbakken har benyttet en del reserver i Europa League, og i det seneste opgør mod Lokomotiv Moskva - hvor FCK leverede en hæderlig præstation - havde nordmanden også ændret formationen til blot at spille med én angriber. Mod FC Sheriff på torsdag må man gå ud fra, at FCK kommer med hele det tunge skyts. 

FC København må undvære de skadede Youssef Toutouh, Jan Gregus, Erik Johansson og Mikael Antonsson. William Kvist har været syg i en længere periode og er tvivlsom til torsdagens kamp.

Hvis du tror, at FC København løser opgaven og besejrer FC Sheriff, kan du få odds 1.67 hos bwin - klik her

FC Sheriff:
Mestrene fra Moldova topper en tæt gruppe F før sidste spillerunde, og FC Sheriff helt store svendestykke var, da det lykkedes holdet at besejre Lokomotiv Moskva i Rusland. Med et point i Parken torsdag aften er gæsterne sikret videre avancement.

Som det eneste hold i gruppen er FC Sheriff ubesejrede, og holdet har blot indkasseret to mål i fem kampe, så det er hævet over enhver tvivl, at det bliver en vanskelig kamp for FC København torsdag.

FC Sheriff er det ubetinget største hold i Moldova, og klubben har netop genvundet mesterskabet. Det er imidlertid værd at bemærke, at holdet tabte den seneste ligakamp, og det var det første nederlag i sæsonen - tilmed på hjemmebane. Speranta Nisporeni vandt 1-0. Det opgør var den 26. november, og siden har FC Sheriff ikke været i kamp, så de har haft god tid til at forberede sig til FC København.

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Sheriff: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Lüftner, Vavro, Boilesen - Falk, Matic, Zeca, Verbic - Sotiriou, Pavlovic

FC Sheriff (3-5-2): Mikulic - Racu, Posmac, Kulusic - Susic, Brezovec, Nooijer, Kendysh, Cristiano - Badibanga, Jairo

Profilen:
Carlos Zeca stemplede ind i Superligaen som en stjerne, men på det seneste har han været fuldstændig ukendelig. Når man er i en situation, som FC København er i øjeblikket, er der især brug for, at de på papiret største stjerner stempler ind, og det gælder ikke mindst Carlos Zeca, der er store forventninger til i FCK. Han skylder en god præstation, og den kan han passende diske op med mod FC Sheriff.

Vidste du, at..:
Hvis der er en spiller, FC København paradoksalt nok ikke behøver frygte i torsdagens kamp, så er det FC Sheriff's topscorer Vitalie Damascan. Angriberen er suveræn topscorer for FC Sheriff i den hjemlige liga med 13 mål, men så snart, at der står Europa Leauge på programmet, forvandles Damascan til klubbens fjerdevalg efter Jairo, Ziguy Badibanga og Stefan Mugosa. Vitalie Damascan, der blot er 18 år, er ikke startet inde i en eneste Europa League-kamp for FC Sheriff - det må siges at være udsædvanligt for en topscorer. 

Dom:
FC Sheriff kan leve med uafgjort i Telia Parken, så man kan være stensikker på, at holdet kommer med et defensivt udgangspunkt og vil forsøge at ramme FC København på kontraer. Forvent et FCK-mandskab, der vil være i boldbesiddelse stort set hele tiden.

Derfor bliver det afgørende, om FC København er i stand til at lirke en tætpakket defensiv op. Med spillere som Rasmus Falk og Benjamin Verbic bør det være muligt, men intet har som bekendt været, som de plejer i FCK i denne sæson.

For bare seks måneder siden havde man sagt, at FCK ville køre et mandskab som FC Sheriff over på hjemmebane, men som tingene er i øjeblikket, er de danske mestre ikke nødvendigvis et bedre hold end moldovanerne. Vi gætter på 1-1 i torsdagens kamp, og dermed ryger FC København ud af Europa League. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.