Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Helsingør - Lyngby BK

Det er to hold, der sulter efter at smage sejrens sødme og som begge har hårde pokalnederlag i benene fra tidligere på ugen. Hvem vinder efterårets sidste slag i Helsingør?

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Helsingør Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fchlbk#sldk

Holdnyt:
FC Helsingør:
Det blev til 0-0 i det seneste Superliga-opgør, hvor FC Helsingør var i Aarhus og hvor det med lidt mere skarphed godt kunne være endt med mere. Men det ene point gør sig alligevel godt efter tre nederlag på stribe i ligaen. 

Siden gik FC Helsingør hårdt efter at spille sig i DBU Pokalens kvartfinale og var kun minutter fra at få en kæmpe succesoplevelse ude mod AaB onsdag aften. Men det blev ved skønne spildte kræfter, da nordjyderne med to lynmål vendte 0-1 til 2-1 og dermed lod FC Helsingør stå med en gevaldig skuffelse og en lang tur hjem til Nordsjælland.

Uden tvivl et nederlag, der gør ondt og har sat sig mentalt hos de efterhånden hårdt prøvede spillere. 

Både Osama Akharraz og Mikkel Basse var ude i pokalkampen, men begge kan være i spil til lørdagens kamp. Til gengæld må FC Helsingør formentlig undvære Nicolas Mortensen i efterårets sidste kamp, da angriberen fik et vrid mod AaB og måtte lade sig udskifte skadet. 

Også Andreas Holm, Johannes Ritter, Anders Holst, Martin Fisch og Christian Køhler er ukampdygtige og må vente til foråret med atter at komme i kamp. Mathias Johannsen er tilbage efter karantæne.

Lyngby BK:
Umiddelbart efter David Nielsens skifte til AGF som træner, så alting godt ud for Lyngby BK, der leverede resultater kamp for kamp. Men holdet har på det seneste været inde i noget af en bølgedal. De seneste tre ligakampe er tabt og det er ikke blevet til sejre i de seneste seks.

Bedre for selvværdet blev det ikke, da onsdagens pokalkamp ude mod Silkeborg IF blev tabt i forlænget spilletid efter 1-1 i ordinær spilletid. 

Selv om holdet har scoret i de seneste ni Superliga-kampe, har det været svært at hente point, når forsvaret lukker mindst to mål ind i hver kamp, hvilket også har været tilfældet i de seneste fem kampe.

Michael Lumb er tilbage efter karantæne, mens Mathias Tauber først er aktuel i foråret.

Karantæne:
FC Helsingør: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Helsingør (3-5-2): Bruhn – ,Jørgensen, Henriksen, Johanssen – R. Olsen, Basse, P. Olsen, Bay, Mohammad – Stückler, Holst
Lyngby BK (4-5-1): Andersen - Brandrup, Christensen, Sørensen, Lumb - Fosgaard, Ørnskov, Rygaard, Christjansen, Shala - George

Profilen:
Hvis der er en, der kommer til at give sig fuldt ud, er det Lyngbys Thomas G. Christensen, der netop har bekendtgjort, at han stopper karrieren efter weekendens Superliga-kamp. Dermed sætter den 33-årige forsvarsspiller et punktum for en karriere, der kunne være blevet større, hvis det ikke havde været for en række skader, der undervejs har været årsag ufrivillige pauser af kortere og længere varighed. Thomas G. Christensen spiller lørdag sin Superliga-kamp nummer 111.

Vidste du, at..:
FC Helsingør og Lyngby BK har kun fire indbyrdes opgør i bagagen - og Lyngby BK har vundet dem alle. De to hold mødtes i runde otte i denne sæson, hvor Lyngby vandt med 3-1 De sidste tre opgør ligger tilbage i 2015/16-sæsonen i 1. division, hvor Lyngby vandt to gange 1-0 samt en 4-1-sejr.

Dom:
De er to hold, der i den grad jagter selvtillid efter en drøj periode - og som nævnt har begge hold hårde pokalkampe i benene, så der kan virkelig blive tale om viljen til sejr. Mens FC Helsingør ikke har scoret i de tre seneste kampe og måtte også have hjælp i form af et selvmål i ugens pokalkamp for at komme på tavlen. Lyngby har scoret i de seneste ni kampe, så følelsen af og troen på at kunne score, er bestemt ikke fremmed for holdet. 

Det mentale lille spil kan sagtens få indflydelse, og troen på Lyngbys større scorings-formåen er med til at gøre udslaget. Lyngby vinder slaget og lader FC Helsingør gå på juleferie som sidst i Superligaen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.