Video : Tipsbladet
Bundesliga

Wolfsburg ansætter Labbadia som sæsonens tredje træner

I går sagde Martin Schmidt sit job som cheftræner i VfL Wolfsburg op, og i dag erstatter Bruno Labbadia ham. Han er klubbens tredje træner i denne sæson.

Det er ikke mange år, siden Wolfsburg blev nævnt som førsteudfordrer til Bayern München i Bundesligaen; det virker som lang tid, når man ser på den aktuelle situation. For de glade dage, hvor Kevin De Bruyne trak i de spillemæssige snore, er forbi, og nu er holdet nærmere førsteudfordrer til den sidste overlevelsesplads i bunden.

Wolfsburg klarede sig lige præcis i sidste sæson, da holdet vandt de to playoffkampe mod Braunschweig, men i september blev cheftræner Andries Jonker fyret. Hans afløser, Martin Schmidt, sagde op i går, og dermed stod Die Wölfe og skulle pludselig bruge en ny cheftræner til at styre dem fri fra nedrykning.

Det bliver Bruno Labbadia, der har en vis erfaring med Bundesliga-bundhold. Han var således senest cheftræner i Hamburger SV og før det i Stuttgart. Han har fået en kontrakt til sommeren 2019, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Vi glæder os meget over, at vi kunne hente Bruno Labbadia til VfL. Nu må vi alle se fremad og gribe vores opgaver an med ro og fællesskab, siger Tim Schumacher, klubbens forretningsfører, om ansættelsen.

Labbadia, der har en lang karriere som målfarlig angriber i tysk fodbold bag sig, forestår sin første Wolfsburg-træner tirsdag eftermiddag. Han overtager et hold, der ligger nummer 14 i Bundesligaen, ét point over den 16. plads, der betyder to playoffkampe mod et 2. Bundesliga-mandskab. Der resterer 11 runde af sæsonen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.